StoryEditor

Audi priznáva problémy

05.11.2006, 23:00
Audi potvrdilo informácie o chybných motoroch v autách montovaných v bratislavskom závode VW. "Ide o niekoľko stoviek vozidiel Audi Q7, ktoré sa montujú v Bratislave," vyhlásil Andreas Meurer.

Audi, dcérska značka Volkswagenu, potvrdilo informácie o chybných motoroch v autách montovaných v bratislavskom závode VW. "Ide o niekoľko stoviek vozidiel Audi Q7, ktoré sa montujú v Bratislave," vyhlásil Andreas Meurer, hovorca Audi, ktoré sídli v nemeckom Ingolstadte.
Informácie o chybných motoroch vyrábaných v maďarskej továrni Audi Motor v Győri a montovaných v Bratislave priniesli HN už v piatok. Zdroje z prostredia bratislavského montážneho závodu potvrdili, že choré sú aj motory v modeloch VW Touareg a VW Polo. Vedenie slovenskej vetvy VW minulý týždeň akékoľvek výrobné problémy popieralo.

Odstavené autá
Areál bratislavského montážneho závodu v piatok praskal vo švíkoch. Autá značiek Audi Q7 a VW Touareg parkovali dokonca na trávnatých plochách a cestách vnútri fabriky. "Žiadne auto so zlým motorom sa nepredalo, všetky sú ešte v bratislavskom Volkswagene," tvrdí Meurer.
Autá čakajú na výmenu motorov. "Všetky skontrolujeme a vrátime späť do výroby," avizuje Meurer. Potvrdil aj pôvodnú informáciu HN, že chybu motorov spôsobili chybné kľukové hriadele. "Ide asi o dvetisíc motorov typu V8 FSI," približuje Meuer. Tieto osemvalcové motory s priamym vstrekovaním paliva sa montujú aj do modelov VW Touareg.

VW stále mlčí
Model Audi Q7 sa v Bratislave začal vyrábať presne pred rokom. Ide o luxusné auto, ktorého cena je viac ako dva milióny korún. Zlý kľukový hriadeľ má byť aj v ďalších autách vyrábaných v Bratislave. Sídlo Volkswagenu v nemeckom Wolfsburgu však na otázky HN nereagovalo.
Člen predstavenstva slovenského VW Jaroslav Holeček ešte vo štvrtok popoludní tvrdil, že za hromadením áut v areáli závodu v Bratislave sú logistické problémy spôsobené výmenou vlakov za kamióny a následnou odstávkou cestnej nákladnej dopravy počas sviatočných dní.

01 - Modified: 2003-04-10 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Pre košický ZŠ ďalšie milióny 02 - Modified: 2003-04-10 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Micheľ povedie derby pražských "S" 03 - Modified: 2003-04-10 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Katov stav sa mierne zlepšil
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
23. apríl 2024 17:17