StoryEditor

Na Slovensko príde Aldi

30.11.2006, 23:00
Autor:
ČTKČTK

Na slovenský trh sa chystá vstúpiť nemecká maloobchodná sieť Aldi, ktorá má v Európe najviac predajní potravín a spotrebného tovaru. Tento krok môže vyvolať tlak na znižovanie cien, pretože nemecká firma sa snaží ponúkať čo najlacnejšie potraviny. Prvé predajne otvorí nemecká spoločnosť na Slovensku v roku 2008. Informoval o tom internetový portál eTrend.sk.
Firma vraj zatiaľ stihla v krajine založiť svoje dcérske spoločnosti a úradom predložila plány na vybudovanie veľkého logistického centra na rozvoz tovarov. Vyrásť by malo v západoslovenskej Šoporni. S výstavbou plánuje spoločnosť začať v roku 2008, celkové ukončenie sa predpokladá v priebehu asi dvoch rokov. Prácu by tu malo nájsť 250 ľudí.
Podľa eTrendu bude tlak Aldi na konkurentov o to väčší, že ide o reťazec, ktorý sa zameriava na ponuku potravín za čo najnižšie ceny. I preto si vraj zákazníci v predajniach Aldi vyberajú tovar priamo z kartónov či paliet, a nie z úhľadnejších regálov. Diskont navyše predáva väčšinou produkty s vlastným označením, ktoré si objednáva od veľkých producentov v objemnejších, a teda i lacnejších sériách.
Materskú značku Aldi využíva koncern v Poľsku, Slovinsku je to označenie podľa rakúskej dcérskej firmy Hofer. Údajne sa dá očakávať, že Hofer bude vstupnou bránou nemeckej spoločnosti i na ďalšie trhy v strednej Európe vrátane Slovenska.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 21:54