StoryEditor

V Bratislave vyrastie Cubicon

27.02.2007, 23:00
Autor:
SITASITA

Česká realitná skupina Sekyra Group chce za 1,2 miliardy korún v bratislavskej Mlynskej doline vybudovať polyfunkčný objekt Cubicon. Výstavba by sa mala začať na jar tohto roka a do roku 2009 by malo na ploche 8 520 štvorcových metrov vyrásť obchodné centrum a súbor obytných budov, ktorý po dokončení ponúkne 175 bytov.
Súčasťou objektu bude obchodná Galéria Cubicon s rozlohou viac ako 7-tisíc štvorcových metrov. V plánoch okrem obchodov figurujú aj reštaurácia, supermarket, fitnes a parkovacie plochy. V bytovej časti budú dvoj- až päťizbové byty s rozlohou od 48 štvorcových metrov do 157,5 štvorcových metrov. Ich ceny sa majú pohybovať od 2,8 do 11,6 milióna korún vrátane dane z pridanej hodnoty.
Podľa údajov zverejnených minulý rok plánuje česká realitná skupina Sekyra Group v najbližších piatich rokoch preinvestovať v rámci troch investičných projektov na Slovensku približne 11,3 miliardy korún. Okrem polyfunkčného objektu Cubicon v Mlynskej doline by chcela firma zrealizovať výstavbu nového mestského bloku v areáli bývalej Bratislavskej cvernovej továrne s odhadovanými investičnými nákladmi na úrovni sedem miliárd korún.
Tretí projekt zatiaľ skupina nešpecifikovala. Podľa informácií týždenníka Trend z minulého roka by však malo ísť o polyfunkčný projekt na Starohorskej ulici v susedstve centrály Národnej banky s rozpočtom 2,5 miliardy korún.
Hlavnou náplňou činnosti Sekyra Group sú developing, realitné investície a investičný manažment. Skupina okrem Česka a Slovenska pôsobí aj na ruskom, ukrajinskom, rumunskom a chorvátskom realitnom trhu. Ročný investičný objem skupiny podľa jej internetovej stránky predstavuje 10 miliárd korún.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 03:55