StoryEditor

Fuji Photo Film smeruje do farmaceutického sektora

20.02.2006, 23:00
Autor:
SITASITA

Japonský výrobca výrobou fotoaparátov a fotografických filmov Fuji Photo Film expanduje do farmaceutického priemyslu. Firma kúpila 22-percentný podiel v japonskej farmaceutickej firme Perseus Proteomics za 998 miliónov jenov v rámci snahy o diverzifikáciu výroby. Trh klasických fotoaparátov a filmov sa zmenšuje a na trhu digitálnych produktov vládne tvrdá konkurencia.
Fuji by mal byť hlavným akcionárom Perseusu, ktorý plánuje vyvíjať lieky proti rakovine, kôrnateniu ciev a ďalším civilizačným chorobám. "Fuji Film sa dokáže aktívne chopiť nových oblastí podnikania. Pri skúmaní nových chemických komponentov liekov využijeme naše skúsenosti s 200-tisíc druhmi chemických látok, ktoré sme vyvinuli počas dlhoročného pôsobenia v oblasti fotografovania," vyhlásila spoločnosť.
Fuji Film plánuje znížiť počet svojich zamestnancov celosvetovo o päťtisíc a presunúť výrobu digitálnych fotoaparátov do Číny. Spoločnosť v 3. finančnom kvartáli (do 31. decembra 2005) vykázala medziročný pokles prevádzkového zisku o 4,4 percenta na 41,65 miliardy jenov.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 22:01