StoryEditor

Tender na digitálne vysielanie bude v marci

23.01.2008, 23:00
Autor:
SITASITA

Výberové konanie na prevádzkovateľa prvého a druhého multiplexu terestriálneho digitálneho vysielania (DVB-T) by podľa Telekomunikačného úradu Slovenskej republiky (TÚ) malo byť vyhlásené do konca marca. Úrad 21. decembra minulého roka predložil návrh všeobecne záväzného právneho predpisu, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o podmienkach prechodu z analógového spôsobu šírenia signálu televízneho terestriálneho vysielania na digitálny spôsob šírenia signálu televízneho terestriálneho vysielania. Pripomienkovacie konanie k nemu bolo ukončené 22. januára a vyjadrilo sa k nemu celkovo 19 subjektov.
Úrad sa podľa slov jeho predstaviteľov snažil akceptovať všetky pripomienky, ktoré dostal ešte pred začatím medzirezortného pripomienkového konania, avšak v niektorých prípadoch boli neprijateľné hraničné termíny uvedenia jednotlivých multiplexov do prevádzky. Navrhovanými termínmi uvedenia multiplexov do prevádzky by sa podľa TÚ odsunul štart pravidelného DVB-T vysielania na Slovensku, čím by sa Slovenská republika vystavila nebezpečenstvu rušenia analógového príjmu televízneho vysielania prevádzkou zahraničných DVB-T sietí bez poskytnutia možnosti alternatívneho príjmu prostredníctvom nášho DVB-T vysielania.
Digitálne televízne vysielanie by sa malo na Slovensku začať najneskôr do konca decembra 2011, ukončenie analógového vysielania má prebehnúť najneskôr do konca decembra 2012 a začiatok prevádzky verejnoprávneho digitálneho vysielania je naplánovaný od 31. decembra 2012.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 15:35