StoryEditor

Smelé plány

24.08.2007, 00:00

Bratislavské letisko chce do konca desaťročia zdvojnásobiť svoju kapacitu. Má k tomu prispieť nový terminál a ďalšie stavebné a organizačné riešenia. Počiatočné práce v prvom roku výstavby chce zvládnuť s vlastnými zdrojmi. V ďalších rokoch však bude potrebovať viac ako štyri miliardy, na ktoré si samo nezarobí. V nasledujúcich piatich rokoch totiž podľa odhadov podniku zarobí nanajvýš dve a pol miliardy. Chýbajúce peniaze doplatí štát alebo súkromný menšinový investor.
Kapacita letiska má však stúpnuť už v ďalšej sezóne. Stavebné úpravy, na ktorých dnes letisko pracuje, ju majú zvýšiť na 3,2 až 3,4 milióna pasažierov ročne. Napriek tomu však problém s priestorom ostáva. Nie je preto vylúčené, že prístrešok pred letiskovou halou postavia aj o rok.
Letisko tiež rokuje s cestovnými kanceláriami, ktoré žiada o pomoc s riešením preťaženej haly. Komunikáciu medzi cestovnými kanceláriami a ich klientmi, odovzdávanie leteniek, vouchrov, a podobne, chce letisko preniesť mimo priestorov haly.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 09:56