StoryEditor

Greenspan bude radiť Deutsche Bank

14.08.2007, 00:00
Autor:
TASRTASR

Dlhoročný šéf americkej centrálnej banky Fed Alan Greenspan sa stane poradcom investičnej divízie Deutsche Bank. Včera o tom informoval Greenspan spoločne s nemeckou bankou. Greenspan (81), ktorý stál 18 rokov na čele Fedu, je považovaný za jedného z najlepších svetových expertov na finančné trhy.
Šéf Deutsche Bank Josef Ackermann ocenil Greenspana ako jedného z "architektov súčasného finančného systému". Banka uviedla, že bude "spoločne so spolupracovníkmi a zákazníkmi prezentovať svoj názor na veci v oblasti investičného bankovníctva vzhľadom na aktuálne a budúce trendy na finančných trhoch".
Spoluprácu inicioval bývalý Greenspanov kolega z Fedu, ktorý v súčasnosti pracuje pre Deutsche Bank v USA, informovali Frankfurter Allgemeine Zeitung a Wall Street Journal. Greenspan po svojom odchode z Fedu založil vlani poradenskú firmu. Jeho prvým zákazníkom sa stal fond Pacific Investment Management, ktorý je dcérskou spoločnosťou nemeckej skupiny Allianz.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
24. apríl 2024 06:07