StoryEditor

Nemecký Kamax zamestná v Bardejove 800 ľudí

12.07.2007, 00:00
Autor:
SITASITA

V Bardejove vďaka nemeckému investorovi vznikne 800 nových pracovných miest. Potvrdil to vedúci kancelárie primátora mesta René Semanišin.
Nemecká spoločnosť Kamax plánuje v prvej etape zamestnať 200 pracovníkov. V priemyselnom parku Sever bude firma vyrábať špeciálne skrutky pre automobilový priemysel. Mesto zatiaľ nekonkretizovalo, koľko nemecká strojárska spoločnosť preinvestuje. "Investícia je rozdelená do viacerých etáp, v súčasnosti prebieha výstavba prvej etapy, a tak nie je možné sumu presne špecifikovať," vysvetlil Semanišin.
Mesto Bardejov podľa Semanišina rokuje aj s ďalšími investormi, ktorí majú záujem investovať v priemyselnom parku. "Zatiaľ nemôžeme uviesť, o koho ide a koľko preinvestuje," doplnil Semanišin. Bardejov môže v priemyselnom parku Sever poskytnúť pre investorov ešte 10 hektárov plochy.
"Pripravuje sa však aj výstavba priemyselného parku Juh," dodal Semanišin. Radnica zatiaľ nevie odhadnúť, koľko nových pracovných miest v priemyselnom parku Sever môže vďaka príchodu nových investorov ešte vzniknúť. "Vzhľadom na úroveň rokovaní je to veľmi ťažké povedať," konštatoval Semanišin.
Nemecká spoločnosť Kamax sa zaoberá výrobou spojovacej techniky pre automobilový priemysel. Má deväť závodov v Európe a Amerike a zamestnáva viac ako 2 400 pracovníkov. Obrat spoločnosti sa pohybuje okolo 350 miliónov eur.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 14:03