StoryEditor

Rozhovory o spoločnom podniku sa začali

11.05.2009, 15:25
Autor:
TASRTASR
Na ich prvom kole sa zúčastňujú najprv podnikoví ekonómovia, právnici a stratégovia. Na rokovaní má významnú pozíciu aj spolková krajina Dolné Sasko. Jej podiel vo Volkswagene je vyše 20 % a vo všetkých otázkach mu zostáva blokovacie právo.

Údajne je ešte priskoro na to, aby sa stretli hlavní vyjednávači oboch spoločností, za Porsche Wendelin Wiedeking a člen správnej rady pre finančné záležitosti Holger Härter a za VW Martin Winterkorna a člen správnej rady pre finančné záležitosti Hans-Dieter Pötsch.     

Dohoda o budúcej štruktúre priemyselného gigantu by mala byť hotová začiatkom júna.     

Medzi základné otázky rokovania medzi VW a Porsche patrí určenie sídla novej spoločnosti a určenie manažéra, ktorý ju bude viesť.      

Podľa správ v nemeckej tlači by mal sídliť gigant vo Wolfsburgu alebo v Hannoveri. Hovorca Porsche však uviedol, že táto otázka zostáva úplne nejasnou.     

Nemecké médiá uviedli, že k nečakanému súhlasu majiteľov Porsche s fúziou došlo po neúspešnom pokuse stuttgartského automobilového koncernu prevziať Volkswagen. Pokus sa nevydaril, Porsche sa počas neho zadlžilo najmenej na 8 miliárd eur (241,01 miliardy Sk).    

Informovala o tom agentúra DPA.      

(1 EUR = 30,1260 SKK)

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 00:16