StoryEditor

SAD Liptovský Mikuláš kúpi nové autobusy

25.10.2007, 00:00
Autor:
SITASITA

Do vozového parku SAD Liptovský Mikuláš pribudnú do konca roka štyri nové autobusy približne za 20 miliónov korún. "Tri autobusy značky Crosway s dĺžkou 10,5 metra pre prímestskú dopravu a jeden 12-metrový značky Citelis do prevádzky v Ružomberku," spresnil riaditeľ autodopravcu Ladislav Hološ. Od začiatku roka pribudlo v podniku už trinásť nových autobusov za 70,5 milióna korún.
V tomto roku plánoval dopravca vypracovať projekty na prestavbu a modernizáciu autobusových nástupísk v Liptovskom Mikuláši a Ružomberku. Projekty však v SAD zastavili. "Železnice chcú presťahovať železničnú stanicu na južnú stranu mesta," vysvetlil dôvod zastavenia projektu riaditeľ SAD Hološ.
Železničná stanica v Liptovskom Mikuláši sa má zmodernizovať v roku 2012, potvrdila informáciu Zuzana Melcerová z odboru komunikácie Železníc SR. "V súčasnosti je rozpracovaných niekoľko štúdií, momentálne nevieme povedať bližšie informácie," dodala. To, prečo sa nezačne modernizovať autobusová stanica v Ružomberku, riaditeľ SAD neuviedol.
Podnik SAD Liptovský Mikuláš vznikol 1. septembra 1999 po zlúčení SAD Dolný Kubín a SAD Ružomberok. Ako akciová spoločnosť funguje od roku 2002. Jej súčasťou sú prevádzky v Liptovskom Mikuláši, Ružomberku, Dolnom Kubíne, Námestove a Tvrdošíne. Celkovo prevádzkuje 112 liniek, z toho 85 prímestských a 27 mestských.
SAD Liptovský Mikuláš vykázala minulý rok stratu 3,5 milióna korún. Oproti roku 2005 podnik zaznamenal pokles tržieb o jedno percento.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
27. apríl 2024 03:36