StoryEditor

ThyssenKrupp preniká na Slovensko

08.08.2007, 00:00

Nemecký ThyssenKrupp si posilní pozíciu na slovenskom trhu. Protimonopolný úrad súhlasil s tým, aby jeden z najväčších európskych hutníckych koncernov prevzal obchodnú spoločnosť Ferostav. Tá podniká v oblasti veľkoobchodného predaja hutníckeho materiálu v rôznych regiónoch Slovenska.
Hutnícku obchodnú firmu sídliacu v Nových Zámkoch kúpi divízia ThyssenKrupp Services zastrešujúca skupinu podnikov zaoberajúcich sa najmä obchodom s valcovanou a nehrdzavejúcou oceľou, farebnými kovmi a plastmi. Koncern ThyssenKrupp už na Slovensku vlastní päť spoločností -- ThyssenKrupp Dopravné stavby Slovensko, ThyssenKrupp Výťahy, Still Otto Montage Slovakia, ThyssenKrupp HiServ a PSL.
Hutníctvo je po automobilovom a elektrotechnickom priemysle tretím pilierom slovenského hospodárstva. Najväčšími výrobnými a obchodnými spoločnosťami v tomto odvetví zostávajú U.S. Steel Košice, Železiarne Podbrezová a Slovalco v Žiari nad Hronom. Výrobu v Leviciach rozbieha aj Alcan.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 11:28