StoryEditor

Miliardár Babiš kúpil u nás ďalšiu firmu

04.07.2007, 00:00

Český miliardár slovenského pôvodu Andrej Babiš pokračuje v skupovaní firiem na Slovensku. Spoločnosť Agrotec patriaca do jeho Agrofert Holdingu včera oznámila akvizíciu firmy Strojpol Hlohovec. Tá je importérom poľnohospodárskej techniky značiek Case IH, CNH a Steyr.
Po ovládnutí Strojpolu sa Babiš na Slovensku sústredí na vybudovanie siete predajných a servisných miest. Prvé centrum otvorí v Martine. Ďalšie bude postupne zriaďovať v areáloch dcérskych firiem Agrofert Holdingu, a to v Leviciach a Ludaniciach (ACHP Levice), v Diakovciach (Techagra Šaľa) a v Spišskej Belej (Agraria Šaľa).
Babišov Agrofert tak postupne kompletizuje svoje aktivity spojených s poľnohospodárstvom. Patrí mu napríklad najväčší výrobca hnojív Duslo Šaľa, ale aj skupina hydinární Hyza Topoľčany. Holding pôsobí v oblastiach poľnohospodárstva, potravinárstva a chémie v Česku, na Slovensku aj v Nemecku.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 08:14