StoryEditor

British Airways k nám nepriletia

22.01.2008, 23:00

Britský národný letecký prepravca British Airways napriek minuloročnému nárastu cestujúcich zo Slovenska o 20 percent nepočíta s tým, že by začal lietať priamo z Bratislavy. Na otázku, koľko cestujúcich zo Slovenska využíva ročne služby aeroliniek, odpovedá obchodná riaditeľka spoločnosti pre Česko, Maďarsko a Slovensko Anna Ingham-Grant: "Ich počty môžeme rátať v tisícoch. V biznisovej triede využívajú klienti zo Slovenska, vďaka letom z Viedne do Londýna, najmä naše linky z hlavného mesta Veľkej Británie do Washingtonu, Vancouveru a Los Angeles. V economy triede sú najobľúbenejšími destináciami Slovákov New York, Vancouver, Miami a Los Angeles. A vôbec najvyšší nárast sme zaznamenali pri letoch do Sydney," hovorí. Ani dosiahnutý nárast počtu cestujúcich a ich následný prestup na diaľkové lety britského prepravcu však na otvorenie priamej linky zo Slovenska nestačia. "Skôr budeme pridávať frekvencie z Viedne. Milo nás už niekoľkokrát prekvapil počet pasažierov zo Slovenska na našich letoch z Budapešti. V tomto smere bola zatiaľ trošku sklamaním Praha. Je oveľa väčšia šanca, že začneme lietať z Chorvátska ako z Bratislavy," dodáva. A svoju úlohu v tom zohrala aj dostavba diaľnice medzi Viedňou a Bratislavou, vďaka čomu je Schwechat vzdialený len 45 minút cesty autom. Londýnčanom zaberie pritom cesta na letisko aj dve hodiny. A podobne sa asi nedá čoskoro očakávať ani priama linka konkurenčných Air France z hlavného mesta Slovenska.
Podľa obchodnej riaditeľky British Airways, ktorá u nás včera predstavila novinky v cateringu spoločnosti pre biznis triedu a nové, pohodlnejšie sedadlá vybavené systémom palubnej zábavy vrátane možnosti prehrávania multimédií, všetko závisí od želaní pasažierov spoločnosti. "Tam, kde budú lietať oni, budeme aj my s našimi linkami." Aj na letoch z Prahy tvoria podľa nej cestujúci z Česka len 20 až 30 pasažierov v lietadle, zostatok je britská a americká klientela spoločnosti. Ak sa Slovensko lepšie predá a našu krajinu bude chcieť navštíviť viac pasažierov aeroliniek, situácia sa môže po zlepšení infraštruktúry a služieb u nás zmeniť. A to isté platí aj o možnosti sezónnych letov spoločnosti do Popradu, ktoré sú na letiskách Salzburg a Innsbruck v Rakúsku samozrejmosťou.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
16. apríl 2024 15:36