StoryEditor

Continental Zvolen zdvojnásobí výrobu

03.08.2010, 00:00

Spoločnosť Continental Automotive Systems Slovakia, ktorá zamestnáva vo Zvolene vyše 600 ľudí, rozširuje výrobu. "Chystáme investíciu, firma predložila zámer na posúdenie ministerstvu životného prostredia,“ potvrdil HN nemenovaný pracovník spoločnosti. Zdvojnásobenie výroby brzdových súčiastok za sedem miliónov eur, ktoré dá prácu 35 ľuďom, si vyžiadal rastúci dopyt najmä kórejských automobiliek.

Rozšíri sa pozinkovanie
Zvolenský Continental je dodávateľom šiestich popredných výrobcov a časť produkcie vyváža aj do Ázie, Južnej Afriky a Južnej Ameriky. V závode vyrábajú a kompletizujú časti bŕzd. Súčasťou výrobného programu je aj ich pozinkovanie, ktoré sa rozšíri o novú linku na povrchovú úpravu. Súčasná kapacita 13 miliónov kusov vzrastie o sto percent. Firma pôsobí na strednom Slovensku štyri roky, k dispozícii má trinásťhektárový areál a rozširovať sa bude v jestvujúcich výrobných halách. Spolu s posilnením výroby plánuje zväčšiť parkovacie plochy takmer na dvojnásobok. Vybudovala si tiež vlastné vývojové centrum, kde dáva prácu 40 inžinierom a technikom. 

Zamestnanecký záväzok splnili
Investíciu začne na prelome rokov a začiatkom leta chce spustiť skúšobnú prevádzku. Nemecká skupina Continental AG, ktorá má na Slovensku ešte tri závody s gumárenskou produkciou, a to v Púchove a Dolných Vesteniciach, dostala na zvolenskú fabriku investičné stimuly za viac ako trinásť miliónov eur. Zaviazala sa vytvoriť do piatich rokov vyše 500 pracovných miest a preinvestovať spolu vo viacerých etapách 60 miliónov eur. Zamestnanecký záväzok si už naplnila a investičný dokončuje. Podľa Gerharda Bauckeho, riaditeľa závodu, firma našla podporu aj v regióne, vo vedení mesta a stala sa porovnateľnou s inými prevádzkami skupiny Continental vo výkone a v kvalite. Po rozšírení kapacity bude najväčšou výrobňou brzdových telies vo východnej Európe.
Alexander Buzinkay


menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 08:14