StoryEditor

Slovenská pošta mení logo

20.05.2004, 00:00
Autor:
TASRTASR
Slovenská pošta mení logo. Takéto rozhodnutia sú však vždy spojené s nemalými finančnými nárokmi a ako potvrdil aj Úrad priemyselného vlastníctva SR zo strany štátnych spoločností je to veľmi neobvyklé. Hovorca ministerstva dopravy Tomáš Šarluška ale plány na zmenu loga za problém nepovažuje.

Ministerstvo dopravy, parlament a Najvyšší kontrolný úrad SR dostali listy, v ktorých sa neznámy občan sťažuje na snahy štátnej Slovenskej pošty o zmenu loga, čo je podľa neho veľmi nákladné. Takéto rozhodnutia sú totiž vždy spojené s nemalými finančnými nárokmi a ako potvrdil aj Úrad priemyselného vlastníctva SR, zo strany štátnych spoločností je to veľmi neobvyklé. Firmy blízke bežným občanom a so širokou pobočkovou sieťou k zmenám loga pristupujú podľa zástupcov úradu až po privatizácii a prebratí novými súkromnými majiteľmi.
Hovorca ministerstva dopravy Tomáš Šarluška však plány na zmenu loga za problém nepovažuje, keďže pošta podľa neho už dlhodobo nepotrebuje žiadne výpomoci zo strany štátu a je zisková. "Je to rozhodnutie manažmentu Slovenskej pošty. Ide o súčasť celého radu opatrení, ktoré majú zefektívniť pôsobenie podniku. Nevidel by som to ako zásadný problém, ak to má zlepšiť hospodárenie," hovorí Šarluška s tým, že vo firme sa pripravujú aj zmeny organizácie riadenia a v záujme vyššej produktivity sa majú redukovať aj stavy zamestnancov. Firma sa chce vyrovnať aj s neziskovými pobočkami.
Hovorkyňa pošty Bela Lisaková informuje, že aj keď príde k zmene loga, nedôjde hneď k urýchleným zmenám na všetkých budovách spoločnosti. Zavádzanie loga bude postupné, v závislosti od finančných možností podniku.
Vlani Slovenská pošta hospodárila so ziskom pred zdanením 189 miliónov korún, pričom jej výnosy medziročne vzrástli o 734 miliónov na 6,765 miliardy korún. V budúcom roku ráta až s polmiliardovým ziskom.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
24. apríl 2024 15:35