StoryEditor

Známy bankár Imrich Béreš chce byť prezidentom. Kňažko s Bezákom ho podporiť neprišli

16.04.2018, 10:55
Autor:
chochoTASRTASR
Na brífingu sa mal zúčastniť aj Róbert Bezák a herec Milan Kňažko. Nakoniec však neprišli.

Známy bankár Imrich Béreš oznámil, že chce kandidovať za prezidenta. Béreš svoje rozhodnutie ohlásil na brífingu s tým, že vnútorne je pripravený.

Definitívne rozhodnutie padne po ukončení petičnej akcie. "Ak sa definitívne rozhodnem, budem kandidovať ako občiansky kandidát, ktorý sa nebude uchádzať o podporu žiadnej politickej strany. Všetky náklady spojené s petičnou akciou si budem hradiť sám a preto nebudem žiadať o finančnú podporu od ľudí," povedal na brífingu Béreš.

Bezák s Kňažkom napokon neprišli

Petičný výbor bude pracovať v zložení Róbert Bezák, Milan Kňažko a Mirka Badinská.

Béreš na brífingu informuje aj o škandále spojenom s jeho súkromím, keď podľa medializovaných informácií mal pred 15 rokmi zbiť svoju vtedajšiu manželku, ktorá to povedala lekárovi.

Na Bérešovom brífingu sa mali zúčastniť aj Róbert Bezák a Milan Kňažko, no nakoniec neprišli. Béreš vyhlásil, že ich sám poprosil, aby sa nezúčastnili.

Dôvodom boli podozrenia, že Béreš v roku 2003 zbil svoju manželku. Nádejný prezidentský kandidát totiž predpokladal, že sa na brífingu bude bude o podozreniach hovoriť a považuje to za tému, ktorá sa Bezáka ani Kňažka netýka.

Kňažko Bérešove slová pre HNonline.sk potvrdil. "My nie sme účastníci tejto príhody, ktorá sa teraz oživila," skonštatoval. Vyhlásil však, že Béreš má jeho podporu, ktorú už vyjadril aj písomne.

Podozrenia okolo Béreša Kňažko hodnotiť nechcel. "Spoľahnite sa, že sa vyjadrím. Nechcem však teraz špekulovať," povedal.​

Béreš informácie o domácom násilí popiera

Béreš zároveň odmietol informácie, že mal napadnúť svoju bývalú ženu. Avizuje právne kroky. Prípad je podľa jeho slov 15 rokov stará záležitosť. Béreš spochybňuje lekársku správu, podľa ktorej mal exmanželku napadnúť. Pravosť správy majú podľa Béreša preskúmať súdy.

Pochody, ktoré sa na Slovensku spustili po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, vníma. Nepovedal, či sú požiadavky protestujúcich na odchod policajného prezidenta Tibora Gašpara opodstatnené. Ale ak by bol na Gašparovom mieste, odstúpil by.

Béreš vyštudoval ekonómiu, podnikal, venoval sa folklóru, bol šéfom protokolu u prezidenta Michala Kováča. Neskôr sa pridal k strane Pavla Ruska ANO a stal sa poslancom Národnej rady SR.

Prezidentské voľby budú na jar 2019. Súčasný prezident Andrej Kiska ešte nepovedal, či sa pokúsi obhájiť svoj post. O kandidátoch už rozmýšľajú aj politické strany, zatiaľ nikoho nepredstavili. Kandidatúru už oznámil Radovan Znášik, ktorý sa chce o hlasy voličov uchádzať ako občiansky kandidát. Záujem o prezidentský palác avizoval aj bezpečnostný analytik Juraj Zábojník.

01 - Modified: 2018-03-09 17:23:50 - Feat.: - Title: Bezák na proteste vystúpil v emotívnom prejave. Obrátil sa na Bugárov Most, aby nezradil jeho dôveru 02 - Modified: 2018-01-30 09:33:28 - Feat.: - Title: NAKA vyšetruje fiktívne dary pre Dzurindovu SDKÚ. Nič si nepamätám, tvrdí Kňažko 03 - Modified: 2018-01-14 19:18:24 - Feat.: - Title: Pozrite sa, čo praje Milan Kňažko Hospodárskym novinám k 25. narodeninám 04 - Modified: 2017-10-27 08:16:42 - Feat.: - Title: Kňažko vyhral súd s Bašternákom. Podnikateľ mu musí zaplatiť 55-tisíc eur 05 - Modified: 2017-08-28 08:52:48 - Feat.: - Title: Bezák už v cirkevné riešenie nedúfa. Stane sa učiteľom
menuLevel = 1, menuRoute = naslovnica, menuAlias = naslovnica, menuRouteLevel0 = naslovnica, homepage = true
04. máj 2024 09:52