StoryEditor

Advokát LEXANTE JUDr. Červený: Chceme sa stať lídrom na Slovensku

27.10.2023, 00:00

Advokátska kancelária LEXANTE je skvelým príkladom, že aj v oblasti právnych služieb sa dá doslova raketovo rásť. Vznikla len v roku 2020, bez veľkého vstupného kapitálu, v malej kancelárii s jedným stolom, no už o 2 roky neskôr ju prestížna organizácia The Lawyers Global označila za advokátsku kanceláriu číslo 1 na Slovensku. Ktoré faktory stoja za týmto úspechom, ktorý je ako vystrihnutý z motivačného hollywoodskeho filmu?

Začiatky v neľahkej dobe korona krízy

Za advokátskou kanceláriou LEXANTE stáli na začiatku dvaja skúsení advokáti, JUDr. Jozef Aľušik a JUDr. Matúš Červený. Myšlienka založiť novú advokátsku kanceláriu vznikla v roku 2020, kedy celý svet trápili dôsledky korona krízy. Napriek neľahkým podmienkam sa však jej zakladatelia rozhodli zrealizovať svoj sen.

„Ihneď po začiatku štúdia na právnickej fakulte UPJŠ v Košiciach som sa začal aktívne venovať právu ako takému, pracoval som pre jednu z najlepších a najväčších advokátskych kancelárií v Košiciach. Ako to už ale býva, v určitom štádiu života sa človek potrebuje posunúť a napredovať. Som vďačný za to, že som dostal jedinečnú ponuku spojiť sa s veľmi skúseným advokátom JUDr. Jozefom Aľušikom a vytvoriť niečo, čo mi pri zabehnutých slovenských advokátskych kanceláriách chýbalo,“ hovorí JUDr. Matúš Červený. Jeho cieľom bolo nastaviť procesy a celkové fungovanie advokátskej kancelárie tak, aby bola čo najviac flexibilná, efektívna a zameraná na spokojnosť klientov.

„Naplno sme začali ihneď začiatkom roka 2021 a dodnes si spomínam na neľahké začiatky, kedy sme nemali v podstate nič, iba odhodlanie a silnú túžbu niečo v živote dosiahnuť,“ dodáva JUDr. Matúš Červený. V počiatkoch bola advokátska kancelária v podstate len jednou malou miestnosťou so stolom a stoličkami. Vďaka denno-dennej konzistentnej práci sa však zakladateľom podarilo rýchlo získať prvých klientov a LEXANTE sa začalo rozrastať rýchlejšie, ako je v odvetví právnych služieb bežné.

Prečo práve LEXANTE?

„Názov LEXANTE vznikol spojením latinského slova LEX, ktoré v preklade znamená zákon a slova ANTE, ktoré sa dá vykladať pri forme EX ANTE ako predbežné právne posúdenie. Spojenie LEXANTE vystihuje advokátsku kanceláriu ako silného hráča na Slovensku s veľkou perspektívou. Nikdy som nerozmýšľal v malom a ak som sa k niečomu v živote odhodlal, vždy to robím na 100%.“ dodáva JUDr. Matúš Červený.

Konzistentnosť, presvedčenie a snaha pomáhať ľuďom

„Právo, respektíve, advokácia, bola pre mňa akoby stvorená. Našiel som sa v riešení problémov ľudí a hľadal som cestu, ako sa v tomto smere naplno realizovať a uplatniť na pracovnom trhu,“ hovorí JUDr. Matúš Červený. Z jeho slov vyplýva, že jedným z kľúčov k úspechu v neľahkom právnom biznise je v prvom rade presvedčenie, že robíte dobrú vec a zo srdca chcete pomáhať ľuďom. Nie vždy sa to stretne s pochopením ak zastupujete protistranu, avšak stále je to súčasť našej profesie.

Mnohé advokátske kancelárie nedokážu tak rýchlo rásť a strácajú svojich klientov práve preto, že im chýba ľudský prístup, dôraz na detaily a využívajú zastaralé postupy. LEXANTE sa už od svojich počiatkov profiluje ako dynamická a rýchlo-rastúca advokátska kancelária, ktorá si zakladá na efektívnych procesoch a snahe zaručiť každému klientovi výnimočnú starostlivosť. Chceme robiť právo inak ako kancelárie pôsobiace na Slovensku, disponujeme jedinečným know-how ktoré nám dovoľuje neustále napredovať.

Prestížne ocenenie od The Lawyers Global

Priam astronomický rast advokátskej kancelárie LEXANTE a pozitívne referencie klientov si všimla aj prestížna svetová organizácia The Lawyers Global, ktorá v roku 2022 a 2023 udelila LEXANTE ocenenie „Advokátska kancelária číslo 1 na Slovensku“. To naplno reflektuje kvalitu služieb, inovácie a celkový progres, ktorý advokátska kancelária LEXANTE zaznamenáva od svojho založenia. Nikdy žiadne ocenenie pre nás nebude mať vyšší pocit zadosťučinenia než spokojnosť našich klientov, avšak určite to mňa ako aj celú kanceláriu poteší a je minimálne odrazom toho, že to čo robíme, robíme naozaj dobre.

Široké portfólio právnych služieb

Vďaka tímu skúsených odborníkov s viac ako 40-ročnými skúsenosťami aj z medzinárodných trhov dokáže LEXANTE v dnešnej dobe profesionálne pokrývať celé portfólio právnych služieb. Klienti tak získavajú široký výber právnych služieb pod jednou strechou, vďaka čomu dokážu riešiť svoje prípady oveľa efektívnejšie a rýchlejšie. S naším každodenne rozširujúcim sa tímom už aktuálne dokážeme pokryť akúkoľvek oblasť práva a pomôcť tak klientom s ich problémami. V budúcnosti by sme radi rozšírili svoje portfólio aj o služby spojené s daňovým poradenstvom a účtovníctvom aby sme dokázali pre našich klientov zabezpečiť všetky služby prakticky „pod jednou strechou“.

Špecialisti na jednotlivé oblasti práva

Medzi najväčšie konkurenčné výhody LEXANTE patrí skúsený tím, ktorý je vyskladaný z odborníkov na konkrétne oblasti. Komplex tvoria profesionáli vo vekovej škále od mladých ambicióznych ľudí až po skúsených odborníkov, ktorí stáli ešte pri začiatkoch práva po osamostatnení sa Slovenska.

 „Tak, ako ani lekár nelieči všetko, aj v našej kancelárii sme vytvorili tím odborníkov na konkrétne oblasti. Ideou je, že človek by mal robiť to, v čom je naozaj dobrý. Nie je to o peniazoch, je to v prvom rade o prevzatí zodpovednosti za našich klientov a dotiahnutí ich prípadu do úspešného konca,“ hovorí JUDr. Matúš Červený.

V advokátskej kancelárii LEXANTE má každý klient istotu, že získava právne služby tej najvyššej kvality a komunikuje so skúseným odborníkom, ktorý detailne pozná konkrétnu právnu oblasť. Vďaka svojmu know-how dokáže klientovi poradiť čo najefektívnejšie riešenie na jeho problém a navrhnúť efektívny postup, prostredníctvom ktorého naplní jeho vysoké požiadavky.

Nová pobočka v Banskej Bystrici

Advokátska kancelária LEXANTE bola založená v Bratislave, kde sídli dodnes. S narastajúcim počtom klientov však jej vedenie začalo hľadať spôsoby, ako sa ešte viac priblížiť ku klientom. Zo strategického hľadiska padla voľba na novú pobočku v Banskej Bystrici, ktorá je akýmsi pomyselným stredom Slovenska, takže klienti z každého kúta republiky sa do nej dokážu komfortne dopraviť.

Rozhodnutie otvoriť novú pobočku v Banskej Bystrici bolo podmienené aj tým, že novým partnerom v LEXANTE sa stal JUDr. Juraj Auxt, odborník a profesionál pôsobiaci práve v Banskej Bystrici. „Páčila sa mi vízia ktorú mi kancelária predstavila, ako aj to čo už za ten krátky čas ľudia ktorí tvoria tím dokázali a rozhodol som sa stať súčasťou a byť partnerom pre pracovisko v Banskej Bystrici, podobný koncept je to čo na Slovensku dlhé roky chýbalo“ dodáva JUDr. Juraj Auxt.

Odvážne ciele do budúcnosti

Rýchly rast advokátskej kancelárie LEXANTE ani v dnešnej dobe nekončí, práve naopak. Jej zakladatelia majú víziu neustále napredovať a pokoriť ďalšie míľniky. Víziou LEXANTE je stať sa lídrom na slovenskom trhu v oblasti poskytovania právnych služieb a neskôr aj zamiešať karty na európskej scéne. Len neustálym opakovaním návykov ktoré fungujú a konzistentným výkonom môžeme konkurovať tým najlepším kanceláriám. „Chceme a robíme právo inak, neprišli sme s nikým bojovať, chceme len ukázať že skutočnou zanietenosťou a trochou talentu vieme kvalitne doplniť už existujúci trh.“ Dodáva JUDr. Matúš Červený.

 

Advokátska kancelária LEXANTE

Dynamická a rýchlo-rastúca advokátska kancelária LEXANTE bola založená v roku 2020 v Bratislave. Dnes aktívne pôsobí už aj v Banskej Bystrici a patrí medzi najznámejšie a najoceňovanejšie advokátske kancelárie na Slovensku.

Tím advokátskej kancelárie LEXANTE je tvorený právnikmi a finančnými odborníkmi s viac ako 40 rokmi skúseností, ale aj mladými perspektívnymi advokátmi, ktorí kladú dôraz na špičkovú kvalitu služieb a maximálnu spokojnosť klientov.

Medzi hlavné hodnoty advokátskej kancelárie LEXANTE patrí smerovanie k jasnému cieľu, vytrvalosť a odbornosť. Vďaka týmto hodnotám dokáže každému klientovi ponúknuť výnimočné služby a splniť aj tie najnáročnejšie požiadavky. Advokátska kancelária LEXANTE sa venuje všetkým oblastiam práva.

image

JUDr. Matúš ČERVENÝ, Advokát a Partner

LEXANTE
image

JUDr. Juraj AUXT, Advokát a Partner BB

LEXANTE

 

Kontakt:

LEXANTE s. r. o.

Slávičie údolie 106

811 02 Bratislava

IČO: 53 362 624

DIČ: 2121363849

IČ DPH: SK2121363849

Zapísaná v obchodnom registri

Mestského súdu Bratislava III,

oddiel: Sro, vložka č.: 147916/B

 

Kancelária Bratislava

Slávičie údolie 106, Bratislava,

811 02, Slovenská republika

 

Kancelária Banská Bystrica

Partizánska cesta 3,

Banská Bystrica

974 01, Slovenská republika

+421 909 123 300

Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

 

 

 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
24. apríl 2024 04:03