StoryEditor

Flirt je fajnové umenie, ktoré leto vždy preberie k životu...

06.06.2006, 00:00

Leto chce, aby človek zabudol na rutinu. Aj na manželskú rutinu. Samozrejme, nikto od vás nežiada, aby ste zahli svojmu partnerovi, ale pár úsmevov ešte nikoho nezabilo a vy budete mať celý zvyšok roka pocit, že je o vás stále záujem. Tak sa žije lepšie! V lete má flirt zelenú. Hovoríme o flirte, o tom starom fajnovom umení. Dvojzmyselné vety, úsmevy, sotva vyslovené slová -- bez skutočnej túžby pokračovať. Len preto, aby sme si vyskúšali vlastnú príťažlivosť.

Kto by dokázal odolať šarmantnému pohľadu, ľahkému dotyku ruky, sotva badateľnému úsmevu, ale s hlbokým významom? Najväčšie umenie flirtu však spočíva na tele. Takže?

Neposlušná kučierka
Hrajte sa s vlasmi! Dotýkajte sa ich, krúťte si ich okolo prstov, vytvorte si neposlušnú kučierku... Krásne vlasy sú hotový román! Nemali by ste podľahnúť presvedčeniu, že pri vode je rozumnejšie mať vlasy
nakrátko ostrihané ani predstave, že dlhé vlasy sú staromódne. Dlhé vlasy sú zvodné vlasy! No flirtovať sa dá aj modernejšie, napríklad cez e-mail. Keďže však nemôžete vidieť reakcie svojho spolubesedníka, mali by ste byť opatrnejšia. Nezabúdajte, že na internete môžete ľahko natrafiť na ľudí s podivuhodnou morálkou, ale aj na psychopatov. Držte sa teda všetkej diskrétnosti, nesúhlaste s nemravnými návrhmi. Cyber-flirt musí zostať hrou!
Máte pekný krk? Kým sa zhovárate s "mužom svojich snov", nežne sa dotýkajte tejto svojej koruny krásy. Pekný krk sa dá ešte zvýrazniť dlhými náušnicami -- mali by však byť elegantné! No dávajte pozor, aby ste sa krku nedotýkali kŕčovito, namiesto pôvabu by ste mohli zanechať dojem stresovanej a hysterickej ženskej! A čo tak prekrížiť si nohy? Áno, ale neukazujte priveľa. Dobrou stratégiou je aj tenká dlhá sukňa rozstrihnutá na správnom mieste. V žiadnom prípade nenapodobňujte Sharon Stoneovú!
Pohľad? Aj letmý pohľad môže vyvolať búrku. Zvýraznite si oči ceruzkou, lebo tá jediná robí pohľad tajomným. Pozerajte sa mu do očí o chvíľu dlhšie než je nevyhnutné a prezerajte si ho od hlavy po päty. Je to najšťavnatejšia zmes koketérie a hanblivosti. Táto hra však vyžaduje istú dávku skúsenosti -- ak si ho budete obzerať ako otroka na trhu, utečie. Nedovoľte ani to, aby sa váš pohľad zmenil na vyzývavosť.

Neležte ako mŕtvola!
A čo slová? Pravda je, telo vysiela signály, ale keď sa k tomu pridajú slová, už niet návratu späť. Schopnosť dať spolubesedníkovi najavo, že je pre vás dôležitý, umenie rozosmiať ho, to je jednoducho výkon. Nesľubujte však priveľa, leto je príliš krátke... Sústreďte sa na rozhovory, ktoré sa menia na humor, ale nesmú to byť banality. Spoločný smiech vytvára atmosféru spoločného tajomstva. Vhod príde aj sebairónia. Dajte pozor na tému -- ak ste zbalili filozofa a budete mu rozprávať o klincoch, dlho to nevydrží!
A teraz si poviete -- dobre sa radí, takto všeobecne... Uvedieme vám niekoľko konkrétnych príkladov, ako zlámať ľady. Tu sú: Pochváľte ho s milým úsmevom, ako vynikajúco vie plávať. Muži majú radi, keď si ich ženy vážia. Preto, aj keď ste nikdy nevideli plávať skutočného vrcholového športovca, oznámte mu, že vám pripomína kohosi, koho ste videli na olympijských hrách. Ako správna dáma už nemusíte predsa vedieť, ako sa ten človek volá...Požiadajte ho, aby vám požičal noviny. Možno si položí otázku, či sa takto vždy zoznamujete s mužmi, ale vy budete mať príležitosť pozhovárať sa o témach z prvých stránok novín. Ak s ním koketujete už týždeň a on vás ešte stále nepozval na zmrzlinu, vyberte sa jeden deň na inú časť pláže. Nech uvažuje! Nech príde na to, že takú, aká ste vy, už nenájde.

Spontánnosť a prirodzenosť
Šport neraz mužov priťahuje viac než krásne ženské nohy. Aj keď nie ste šampiónka, prečo by ste mu nemohli navrhnúť, aby si s vami zahral napríklad tenis? Prebudíte jeho súperivosť a keď prehráte, aj
márnotratnosť. Neležte ako mŕtvola! Mnohé ženy dokážu celé hodiny preležať na slnku v jednej póze, len aby zakryli nedostatky svojho tela.
Celulitída? Pár kilogramov navyše? Teraz je už neskoro plakať, na to ste mali myslieť zvyšok roka. Pokojne mu ukážte svoju ženskosť. Hýbte sa! Ak sa mu nepáči, znamená to, že si vás nezaslúži!
Niečo mrmle a ponúka sa vám, že vám pomôže otvoriť slnečník? Pozval vás na kávu? Práve ste sa dotkli citlivého bodu, nultej minúty vášho spoločného života, ktorý nesmiete pokaziť. Platí, že čím ste
spontánnejšia a prirodzenejšia, tým lepšie. Zvítajte sa s ním srdečným úsmevom, pozorne ho počúvajte a pozerajte sa mu do očí, kým rozpráva. Dajte pozor, aby ste ho nepozvali na diskotéku už po piatich minútach rozhovoru. A ešte väčší, aby o pol hodiny neskôr nepoznal celý váš rodokmeň a nemal v hlave celý váš chorobopis. Stratili by ste tajuplnosť a on by zrazu mohol pocítiť náhlu nevoľnosť.

Sadla mucha na lep...
Lovci milostných avantúr majú vypracovaných množstvo metód, ako pritiahnuť pozornosť svojej obete. Neváhajú a aj za cenu, že by boli smiešni, chcú počuť -- áno. Poznáte ich "ťahy"? Chceli by ste sa od nich niečomu priučiť? Ponúkame vám receptár zvodcu i zvodkyne.

On
Osudový výťah. Ocitnúť sa vo výťahu s dobyvateľom ženských sŕdc je skutočná smola. Tu sa dvoreniu naozaj niet ako vyhnúť. Môže sa stať, že vám pohladká ramená... Je na vás, čo bude ďalej. Skryté posolstvá. Aby vám predviedol svoje zámery, rád si pomôže gestikuláciou. Napne ramená, aby bolo vidno jeho svaly, čo doslova trhajú úbohé tričko. Sotva zbadá krásku, zaujme postoj so široko
rozkročenými nohami. Nedokáže odtrhnúť pohľad z jej výstrihu.
Hrdina za každú cenu. Zvodca využije akúkoľvek príležitosť a nemôže si nechať ujsť príležitosť ukázať, že je gavalier. Slečne, ktorá vychádza z obchodu s ľahkou igelitkou, ihneď priskočí na pomoc. Babke s dvoma veľkými taškami nevenuje ani pohľad.
Neúprimná pozornosť. Často sa takýto muž hrá na priateľa. Je taký srdečný, že si vás hneď a zaraz privinie na svoju mužnú hruď a celú vás vybozkáva. Takéto prejavy by mali zostať v platonickej rovine, pre neho však znamenajú len urýchlenie "akcie". Ak sa mu to nepodarí, teší sa z omrviniek. Radšej málo než nič!
Snubný prsteň. Dobyvateľ sŕdc, ktorého doma čaká žiarlivá žena, vychádza z domu iba s obrúčkou na ruke. Pri vchode ho však vkladá do vrecka a vyberie ho odtiaľ až pri návrate domov. Hoďte teda očkom na jeho prst -- ak je na ňom biely pásik, všetko je jasné.
Tmavé okuliare. "Zrkadlovky" patria do rekvizitára zvodcu. Verí, že ho robia tajuplným, pričom sa on môže pozerať tam, kde chce.
"Náhodné" dotyky. Popri rozhovore sa ruka zvodcu náhodne dotkne prsníkov spolubesedníčky. Ak sa ocitne v jej tesnej blízkosti, macho použije na telesný kontakt aj lakeť. Ak nemôže naozaj nič, aspoň jej stúpi na nohu.
"Prepáčte, máte oheň?" Otrepaný spôsob, ale zvodcovia telom i dušou naň nezabúdajú. Iné možnosti: "Koľko je, prosím, hodín?", "Veľmi sa podobáte na moju sestru!"
Zvodný hlas. Potenciálny playboy je schopný celé hodiny odkašliavať a hľadať "správnu polohu" svojho hlasu, len aby zabral. Nedajte sa nachytať na rozochvené mužné chrčanie!

Ona
Zvodkyňa cudzích mužov. Oči niektorých zvodkýň akoby priťahovali snubné prstene. Možno si chcú zasúperiť s inou ženou alebo si myslia, že ženatý muž je ľahká korisť.
Intelektuálny výpad. Stavia na intelektuálny šarm. Chrlí zo seba názvy kníh, pozná mená všetkých hercov, režisérov... Nevypustí ani jedinú výstavu, aby mala dosť "materiálu" pre muža, ktorý sa jej páči.
Nechápe, že "veselá bábika" je úspešnejšia.
Veselá bábika. Vyzerá, akoby práve zišla z plagátu propagujúceho bábiku Barbie. Nemenný úsmev na tvári, bezduché rozhovory. Ženy sa na ňu pozerajú pohrdlivo, väčšina mužov však pri pohľade na ňu zostáva paralyzovaná. Inteligencia je v tomto prípade skôr na ťarchu.
"Aké zaujímavé!" Zväčša ide o ženy vo veku nad 30 rokov. Pochopili, že muži vítajú, ak sa ženy zaujímajú o ich aktivity. Využívajú teda vety, ktoré im otvárajú aj tie najtvrdšie srdcia: "Aké zaujímavé!", "Si fantastický!" A on sa topí, nadúva hruď a myslí si: "Toto je tá pravá žena pre mňa!"
Prehadzovanie nôh. On a ona sú u priateľov, v bare, v reštaurácii... Jediná podmienka je, aby sedeli oproti sebe, tak, aby si ona mohla ustavične zvodne prehadzovať jednu nohu cez druhú. Prirodzene, na sebe má iba minisukňu. Či to funguje? Samozrejme, ak je zvodkyňa v dobrej forme. Ak odhalí svoju celulitídu, je zle.
Vidím, nevidím... Túto techniku si môžu dovoliť iba zvodkyne, ktoré majú na to, aby ukazovali svoje čaro. Priezračné blúzky, výstrihy, "náhodne" rozopnuté gombíky, kus kombiné, ktorý "náhodou" trčí spod
šiat. A chlap sa správa ako mucha, ktorá si ochotne sadne na lep.

Smie dobrú ženu priťahovať iba jej manžel? Psychológovia tvrdia, že žena, ktorá nikdy nepocítila príťažlivosť k inému než vlastnému mužovi, by sa mala nad sebou zamyslieť. Treba však vedieť odlíšiť nebezpečné flirty od neškodných. Pretože niektoré nie sú potvrdením vašej fantázie, ale znakom, že sa manželstvo ocitlo v kríze.
Štyridsaťjeden ročná Anna sa priznáva, že mala množstvo flirtov a predpokladá, že práve ony utužujú manželstvo.
"Milujem svojho manžela, ale po štrnástich rokoch spoločného života sa ráno pekne obliekam kvôli
inému mužovi. Keď som zaľúbená, viac sa o seba starám, cítim sa sexi. Vtedy toto vzrušenie 'presuniem' do svojho manželstva," hovorí. Zaľúbenosť sa môže zísť aj vtedy, ak si obe strany navzájom priznajú svoje city.
Štyridsaťročnú Veroniku už roky priťahuje jej kolega a vie sa tiež to, že aj on po nej šalie. Často sa spolu vyberú na obed, nikdy však do postele.
"Myslím si, že dôvodom je fakt, že obaja máme dobré manželstvá. Obaja milujeme svojich partnerov, ale tešíme sa, keď sme spolu. A páči sa mi predstava, že okrem môjho manžela je na svete ešte
muž, ktorému sa páčim!"
Čo o tom hovorí štatistika? O priateľovi snívalo až 64 percent žien, o kolegovi 20 percent, o majstrovi, ktorý sa v byte zastavil hádam iba opraviť vodovodný kohútik, 11 percent žien, o manželovom priateľovi 9 percent a o kňazovi 3 percentá žien. Aj keď väčšina žien zmýšľa o príťažlivosti k inému mužovi ako o hriechu, je to chyba. "Nikdy som sa nepustila do milostného vzťahu s iným mužom," hovorí matka dvoch malých dcér, "ale celý život som pociťovala čosi, čo ma nútilo obzerať sa po iných mužoch."
Musí sa žena po svadbe zrieknuť sexuality, ktorá ju sprevádzala až k oltáru? Ak sa podriadi tejto myšlienke, čoskoro sa jej manželstvo začne otriasať v základoch. Pre 32-ročnú Evu bol vzťah s remeselníkom, ktorý jej maľoval byt, únik od nedorozumení s manželom. "Remeselník tu bol vo chvíli, keď tu môj manžel nebol a keď bola naša komunikácia nulová!" Eva našťastie stihla svoj vzťah s mužom vyriešiť skôr, než sa vzťah s remeselníkom zmenil na milostný.
Tridsaťosemročná Jana rozpráva o dvoch prípadoch, keď jej flirt prerástol do mileneckého vzťahu, a to len preto, že ju ten druhý dokázal počúvať. "Môj partner spočiatku prejavuje o rozhovor záujem, no
čoskoro ma prestane počúvať a na konci už takmer spí. Tí muži boli iní! A preto neodolateľní!" Janine vzťahy jej dali silu, aby riešila svoj základný problém a vzťah s manželom sa jej podarilo zachrániť. No Janin vzťah je skôr výnimka. Odborníci varujú -- mimomanželských úletov so šťastným koncom je len málo!

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
21. máj 2024 00:27