StoryEditor

Ako uzatvoriť zmluvu o finančnom lízingu

06.06.2007, 00:00

Vypracovanie lízingovej ponuky
Lízingovú ponuku vám vypracuje príslušná pobočka lízingovej spoločnosti, kde vám pripravia lízingovú ponuku, ktorá vyhovuje vašim požiadavkám.
Vyhotovenie zmluvy
Po predložení požadovaných dokladov vám lízingovka pripraví zmluvu o finančnom lízingu a zároveň dostanete informáciu o platbách, kde je vysvetlený postup uhrádzania platieb, všeobecné podmienky finančného lízingu a Informáciu o individuálnom poistení, ak si zabezpečujete poistenie individuálne.
Odovzdanie podkladov potrebných na prevzatie automobilu
Keď zaplatíte spracovateľský poplatok a akontáciu, dostanete protokol o prevzatí auta, doklady na jeho poistenie a podklady potrebné na prihlásenie vozidla na dopravnom inšpektoráte.
Prevzatie automobilu
Pri preberaní automobilu vyplníte protokol o prevzatí auta (číslo technického preukazu, počet odovzdaných kľúčov) spolu s výbavou vozidla, dátum a presný čas prevzatia vozidla.
Prvá lízingová splátka
Ihneď po prevzatí automobilu je potrebné uhradiť prvú platbu na účet uvedený v informácii k platbám. Prvá platba je splatná v deň prevzatia predmetu lízingu. Zároveň si zriaďte trvalý príkaz na úhradu nasledujúcich platieb.
Prihlásenie automobilu na dopravnom inšpektoráte
Auto musíte prihlásiť na dopravnom inšpektoráte do siedmich dní od jeho prevzatia, pričom ako držiteľa vozidla uvediete seba a ako vlastníka lízingovú spoločnosť. Na prihlásenie vozidla budete potrebovať faktúru od dodávateľa, overený výpis z Obchodného registra lízingovej spoločnosti, splnomocnenie na prihlásenie vozidla do evidencie na dopravnom inšpektoráte, platné povinne zmluvné poistenie a technický preukaz.
Doručenie Osvedčenia o evidencii vozidla prenajímateľovi
Po prihlásení vozidla do evidencie na dopravnom inšpektoráte je potrebné najneskôr do 8 dní odo dňa prihlásenia doručiť lízingovej spoločnosti overenú kópiu osvedčenia o evidencii vozidla.
Individuálne poistenie
V prípade individuálneho poistenia je potrebné do 5 dní odo dňa prevzatia motorového vozidla doručiť prenajímateľovi kópiu návrhu poistnej zmluvy o havarijnom poistení (prípadne kópiu poistnej zmluvy) a originál žiadosti o vinkuláciu potvrdený príslušnou poisťovňou.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
05. máj 2024 10:23