StoryEditor

Investičná a Dôchodková posilňuje pozície

13.04.2007, 00:00

Investičná spoločnosť Pro Partners Holding, ktorá je majiteľom firmy Investičná a Dôchodková správcovská spoločnosť, zväčšila svoj podiel na trhu správy podielových fondov. Pro Partners Holding kúpil akcie OTP Asset Managementu zo skupiny OTP Banky Slovensko. Cenu transakcie spoločnosti nezverejnili.
Investičná a Dôchodková, ktorá doteraz spravuje približne 350 miliónov korún, tak získava niekoľko tisíc nových klientov s čistou hodnotou majetku 307 miliónov korún. Ten je sústredený v korunovom peňažnom a dlhopisovom fonde. "Pre klientov OTP Asset Managementu a podielnikov fondov spravovaných touto spoločnosťou sa z hľadiska ich investícií zlúčením firiem nič nemení. Týmto krokom sa im navyše rozširujú možnosti investovania. Investičná a Dôchodková spravuje okrem dlhopisového fondu aj akciový a zmiešaný fond a špeciálny fond nehnuteľností. Naopak, pre klientov Investičnej a Dôchodkovej to bude znamenať rozšírenie možností investovania o fond peňažného trhu," hovorí Vladimír Bencz, výkonný riaditeľ Investičnej a Dôchodkovej. Z ekonomického hľadiska spojenie síl znamená aj zníženie nákladov na správu podielových fondov. "Je lepšie, keď sa o peniaze klientov stará silnejšia spoločnosť," dopĺňa Bencz.
Nákup akcií je len prvým krokom k prevzatiu OTP AM. Proces, ktorý vyústi do zlúčenia spoločností, bude trvať ešte niekoľko mesiacov a bude ho musieť odobriť Národná banka Slovenska.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
11. máj 2024 08:54