StoryEditor

Nová krv na poistnom trhu

19.04.2007, 00:00

Na Slovensku začala od včerajšieho dňa poskytovať svoje služby nová zahraničná poisťovacia spoločnosť.
Slovinská finančná skupina Triglav získala univerzálnu licenciu na poskytovanie poisťovacích služieb od Národnej banky Slovenska už koncom minulého roka. Poisťovňa chce začať poskytovať svoje služby v niekoľkých fázach. "V tomto roku sa zameriame iba na korporátnych klientov," povedal generálny riaditeľ Radovan Škultéty.
V budúcnosti chcú služby rozšíriť aj o havarijné a povinné zmluvné poistenie automobilov. Od roku 2009 má poisťovňa v pláne poskytnúť produkty aj pre súkromnú klientelu. Cieľom spoločnosti je v budúcnosti ponúknuť široké spektrum produktov v oblasti životného a neživotného poistenia a takisto v segmente zdravotného poistenia.
V najbližších rokoch sa chce slovenská pobočka zamerať najmä na stabilizáciu na slovenskom trhu. Skupina Triglav má podľa Škultétyho v každej krajine plán dosiahnuť desaťpercentný podiel na trhu. "Vzhľadom na to, ako je poistný trh na Slovensku rozdelený, našou ambíciou bude dosiahnuť podiel okolo troch percent v horizonte piatich až šiestich rokov," povedal Škultéty. V budúcom roku plánuje spoločnosť dosiahnuť predpísané poistné v hodnote jedného milióna eur. Od materskej spoločnosti generálny riaditeľ slovenskej pobočky očakáva najmä pomoc pri vývoji nových produktov a kapitálovú podporu na zabezpečovanie podnikateľskej činnosti.
V Slovinsku je Triglav so svojím 45-percentným podielom najvýznamnejším hráčom na domácom poistnom trhu. Spoločnosť je pritom výhradne v štátnom vlastníctve. Okrem poistenia ponúka spoločnosť aj bankové a investičné služby. Podľa predsedu predstavenstva poisťovne Andreja Kociča cieľom je stať sa v budúcnosti vedúcou poisťovacou spoločnosťou v regióne juhovýchodnej Európy. V súčasnosti pôsobí v siedmich krajinách. Okrem svojej materskej krajiny má Triglav pobočky aj v Chorvátsku, Bosne a Hercegovine, Českej republike, Srbsku a v Čiernej Hore. V budúcnosti plánuje vstup do Macedónska, Albánska a Kosova.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
06. máj 2024 11:36