StoryEditor

Poistenie s medzinárodným preukazom

17.06.2005, 00:00

S medzinárodným preukazom pre mladých a učiteľov sa spája viacero výhod. Držitelia Karty EURO<26, medzinárodnej platobnej karty EURO<26 VISA Electron, Karty GO<26, študentského preukazu ISIC, platobnej karty ISIC-ČSOB a medzinárodného učiteľského preukazu ITIC sa môžu poistiť pre prípadné nepríjemnosti na cestách, kúpiť si poistnú nálepku.

Nálepka na celý svet
Poistná nálepka sa dá kúpiť za 200 korún. V cene je poistenie liečebných nákladov za každú poistnú udalosť do 38-tisíc eur a úrazové poistenie za každú poistnú udalosť do 50-tisíc korún. Poistenie sa vzťahuje na celý svet a na každé vycestovanie počas platnosti preukazu. Dĺžka jedného pobytu v zahraničí však nesmie presiahnuť 30 dní nepretržite. Pri poistení držiteľov kariet CKM spolupracuje s poisťovňou Union.

Pripoistenie na prácu a šport
"Cestovné poistenie pre držiteľov medzinárodných kariet je výhodné najmä pre mladých ľudí, študentov, prípadne učiteľov, ktorí chcú mať pri ceste do zahraničia istotu komplexnej ochrany za dobrú cenu," hodnotí vedúca odboru komunikácie poisťovne Union Drahomíra Juríková. Poistnú nálepku môže držiteľ medzinárodného preukazu získať v CKM alebo v pobočkách poisťovne Union.
Základné poistenie v podobe poistnej nálepky nezahŕňa riziká pri pobyte v zahraničí nad 30 dní, vykonávanie manuálnej práce a aktívnej športovej činnosti. Pre tieto prípady sa môžu držitelia medzinárodných identifikačných preukazov so zľavami dopoistiť. Na poistenie liečebných nákladov v zahraničí im poisťovňa ponúkne zľavu 30 percent a pri úrazovom poistení 10 percent.

Poistná udalosť
Ak sa majiteľovi preukazu s poistením stane na cestách v zahraničí úraz, poisťovňa mu na Slovensku spätne preplatí výdavky za ošetrenie. Musí však predložiť lekársku správu a doklad o zaplatení za ošetrenie. Ak ide o komplikovanejšie a drahšie prípady, ako je napríklad hospitalizácia alebo prevoz do nemocnice, mal by sa držiteľ karty skontaktovať s korešpondentom Union poisťovne v zahraničí. Ten preplatí poplatky alebo zorganizuje prevoz poisteného. Týmto korešpondentom je asistenčná spoločnosť Euro Cross International Assistance Services, ktorá funguje nonstop, pričom poistený môže komunikovať aj po slovensky.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
01. máj 2024 02:37