StoryEditor

Rothschild rozširuje aktivity na Slovensku

25.11.2007, 23:00

Na slovenský a český investičný trh vstupuje novoetablovaná spoločnosť CORPIN Partners, ktorá bude pod vedením bývalého riaditeľa pre fúzie a akvizície v PPF Jiřího Háka ponúkať poradenské služby v oblasti fúzií a akvizícií. Spoločnosť na oboch trhoch exkluzívne zastupuje investičnú banku Rothschild.
"Som presvedčený, že v budúcich rokoch bude v regióne strednej a východnej Európy pokračovať boom fúzií
a akvizícií, a to najmä v segmente stredných firiem. Domáci súkromný sektor na oboch trhoch hľadá spôsob, ako zvýšiť svoju profitabilitu, presadiť sa vďaka akvizíciám v medzinárodnom meradle a predovšetkým, ako sa zatraktívniť pre zahraničných investorov v rámci Európskej únie. Verejný sektor, kde pokračuje liberalizácia a vstup súkromných investorov, kladie hlavný dôraz na finančné poradenstvo z radov nezávislých odborníkov, ktorí dokážu zmapovať príležitosti, posilniť vyjednávacie pozície a nájsť vhodné riešenie na pokračujúci rozvoj firmy," konštatuje Hák.
Banka Rothschild pôsobila na českom a slovenskom trhu už od roku 1830, nanovo je aktívna od začiatku 90. rokov minulého storočia.
Firma CORPIN Partners sa zameriava na poradenstvo v podnikovej sfére i súkromným majiteľom pri tvorbe a výbere stratégií pre maximalizáciu hodnoty kapitálových investícií. Riadi procesy akvizícií, fúzií
a ďalších firemných reštrukturalizačných procesov, oceňuje spoločnosti alebo ich časti a taktiež sa zaoberá poradenstvom pri získavaní dlhového a akciového kapitálu na verejných i neverejných kapitálových trhoch.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
19. máj 2024 12:40