StoryEditor

Typy príkazov

11.10.2007, 00:00

Príkaz Buy
Príkaz na kúpu konkrétnej akcie alebo kontraktu. Broker okamžite nakúpi požadované aktívum za aktuálnu trhovú cenu. Obchodník chce v čo najkratšom čase kúpiť aktívum za akúkoľvek cenu.

Príkaz Sell
Príkaz na predaj. Broker predá akciu alebo kontrakt za aktuálnu trhovú cenu. Obchodník chce čo v najkratšom čase predať aktívum za akúkoľvek cenu.

Príkaz limit
Stanovuje cenu, za ktorú chcem otvoriť obchod v prípade, že aktuálna trhová cena je odlišná. Príkaz použije obchodník v prípade, ak chce kúpiť za nižšiu, alebo predať za vyššiu cenu, ako je aktuálna trhová hodnota.

Stop-loss
Príkaz na predaj. Broker predá akciu alebo kontrakt až vtedy, ak sa cena dotkne dolnej cenovej hranice, ktorú si stanoví obchodník. Dolná hranica sa môže taktiež posúvať v prípade lepšieho vývoja na trhu, ako obchodník pôvodne očakával. Často sa používa k minimalizácii vystavenia sa riziku strát. Správne zadaný stop-loss je jednou z najdôležitejších súčastí obchodovania.

Profit target
Príkaz na predaj. Obchodník si stanoví hornú hranicu, za ktorú je ochotný aktívum predať a obchod uzavrieť. Očakáva, že za touto cenou by sa rastový trend mohol zmeniť. Broker vykoná príkaz vtedy, keď sa cena dotkne tejto hranice.

Market-on-close
Príkaz na kúpu alebo predaj, ktorý je vykonaný až počas posledných minút obchodovania v príslušnom dni.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
02. máj 2024 07:35