StoryEditor

S palivovými kartami je biznis lacnejší aj rýchlejší

30.09.2014, 10:00
Pomáhajú sledovať spotrebu palív, poskytujú výhody v cenách i službách. Palivové karty dokážu uľahčiť biznis podnikateľom s veľkým vozovým parkom.

Spoločnosť Shell
Karta euroShell

Ako funguje
Kartu chráni PIN kód, pričom kartový účet môže dopravca spravovať online 24 hodín. Pridružený online portál umožňuje objednávať a blokovať karty, sledovať spotrebu pohonných látok a vytvárať výkazy o spotrebe. Navyše Shell má tím zabezpečujúci ochranu pred podvodmi s kartami. Zákazník dostáva jednu faktúru za celý vozový park.



Rozsah služieb
Karta funguje na bezhotovostné platby v sieti 40-tisíc čerpacích staníc Shell v Európe a ďalších 10-tisíc partnerských čerpacích staníc. Cez portál Shell Card online má zákazník k dispozícii špeciálny vyhľadávač čerpačiek, ktoré sú prispôsobené nákladným autám po celej Európe so službami ako strážené parkoviská, rýchlovýdajné stojany, umývanie nákladných automobilov a oprava porúch.
Kartou možno bezhotovostne platiť za pohonné látky, mýto, trajekty a mnohé služby pre dopravcov.
Výhody
Výhodnejšie ceny paliva, ktorých zľava sa odvíja od množstva natankovaných pohonných látok vozového parku. Zákazníkom, ktorí tankujú v zahraničí, umožňuje karta odpočet DPH. Vďaka prehľadnému online systému má zákazník lepšiu kontrolu nákladov a menej administratívy pri vyúčtovaní.  
Palivové karty euroShell sú výhodné najmä pre spoločnosti s rozsiahlym vozovým parkom, logistické a prepravné spoločnosti.
Pre živnostníkov je určená palivová karta Shell Card, ktorá poskytuje zvýhodnené tankovanie na jednej vybranej čerpacej stanici Shell.

Spoločnosť Slovnaft
GOLD medzinárodná palivová karta

Ako funguje
Je určená pre právnické osoby a živnostníkov pre financovanie služieb u nás aj mimo nášho územia. Dopravcovia ju získajú od obchodných zástupcov Slovnaftu.
Rozsah služieb
Je akceptovaná v najširšej sieti čerpačiek u nás (212) a na viac ako 34 600 čerpacích staniciach v Európe, vrátane staníc spoločnosti MOL, a na vybraných partnerských čerpačkách v Maďarsku, Rumunsku, Slovinsku, Srbsku, Česku, Chorvátsku, Rakúsku, Taliansku, Bosne a Hercegovine.
Výhody
Efektívne spravovanie vozového parku, nákup paliva a ostatných produktov bezhotovostne a bez poplatkov. Karta ponúka výhodné tankovanie, ale aj zjednodušenú administratívu s možnosťou nastavenia produktov a služieb, platby mýta na Slovensku a v Maďarsku, GPS monitoring áut. Zákazníci majú k dispozícií zákaznícke centrum či bezplatné Virtuálne kartové centrum.

SILVER domáca palivová karta

Ako funguje
Je určená pre právnické osoby aj pre živnostníkov, využíva sa na Slovensku.
Rozsah služieb
Má podobné výhody ako Gold karta. Tankuje sa s ňou palivo Tempo Plus a Evo v rovnako rozsiahlej sieti čerpačiek. Dá sa ňou platiť napríklad aj mýto.
Výhody
Nakupuje sa s ňou bez dodatočných transakčných poplatkov. Zákazníci majú k dispozícií aj využitie služby GPS monitoring.  S kartou možno využiť aj výhodu odloženej splatnosti.

GREEN predplatná palivová karta

Ako funguje
Tento typ palivových kariet je určený pre podnikateľov, právnické aj fyzické osoby – SZČO. Je pre zákazníkov, ktorí radšej využívajú predplatbu.
Rozsah služieb
Umožňuje tankovanie za výhodnejšie ceny. Dobíja sa neobmedzene ľubovoľnou sumou prostredníctvom bankového prevodu alebo jednoducho a rýchlo na ktorejkoľvek čerpacej stanici Slovnaft. Rovnako je s ňou možné zaplatiť mýto na Slovensku.
Výhody
Kartovým zákazníkom je poskytnutá zvýhodnená cena, ktorá bude priamo zahrnutá vo faktúre. Karty môžu byť použité len po zadaní osobitne prideleného a dôverne oznámeného PIN kódu, čím je zaručená maximálna bezpečnosť. Za vydanie karty sa platí štandardne poplatok 1,39 eura, takže v podstate je to jediná investícia/náklad na kartu. Neúčtujeme si žiadne servisné, transakčné ani mesačné poplatky.

Spoločnosť DKV Euro Service
DKV karta

Ako funguje
Zákazník dostáva dvakrát mesačne vyúčtovanie, ktoré mu prehľadnou formou poskytuje obraz o prepravných cestách z hľadiska nákladov. Karta funguje v režime on-line, to znamená, že každá transakcia sa najprv autorizuje a až potom povolí. Dopravca si môže na každej karte nastaviť limit plnenia, určiť, na ktorých konkrétnych čerpacích staniciach a v ktorých krajinách môžu vodiči tankovať.
Rozsah služieb
Majitelia karty môžu v Európe výhodne tankovať v najširšej sieti čerpacích staníc – je ich viac než 39-tisíc a k dispozícii je ďalších takmer 15-tisíc servisných miest.
Zákazníci majú k dispozícii individuálne poradenstvo: na základe analýzy spôsobu tankovania im DKV odporúča optimalizáciu politiky tankovania. Zároveň majú k dispozícii užitočné online nástroje ako DKV eReporting, vďaka ktorému získajú prehľad a na mieru šitú analýzu transakcií, ďalej DKV Maps, ktorý slúži na plánovanie trás, vyhľadávanie najbližších či najlacnejších čerpacích staníc v sieti DKV alebo predbežný výpočet mýta. Majitelia smartfónov so systémom iOS 5  alebo Android môžu využívať aplikáciu DKV, ktorá im pomôže vyhľadať najlacnejšie čerpacie stanice v mieste, kde sa práve nachádzajú.
Výhody
V Európe môžu dopravcovia bezhotovostne čerpať všetky služby spojené s prevádzkou, teda nielen výhodne tankovať na partnerských čerpacích staniciach, ale DKV zabezpečuje svojim zákazníkom aj jednotné vyúčtovanie mýta, vratku DPH zo zahraničia, 24-hodinový truck servis, trajekty, on-line servis a mnoho ďalších služieb vo vyše  40 európskych krajinách.

Spoločnosť OMV Slovensko
OMV Business Card

Ako funguje
Slúži firemným zákazníkom s ročnou spotrebou paliva vyššou ako 10-tisíc litrov a s vlastným vozovým parkom.

OMV Euro Truck Card

Ako funguje

Je zameraná na veľké kamiónové prepravné spoločnosti, ktoré pôsobia nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí.

Rozsah služieb oboch kariet

Obe karty umožňujú bezhotovostnú úhradu pohonných látok na všetkých čerpacích staniciach OMV. Držiteľ karty môže podľa objemu tankovania získať zľavu z každého litra. Spoločnosť ponúka aj možnosť plošnej ceny, čiže dopravca dopredu vie, za akú cenu bude v nasledujúcom týždni tankovať v celej sieti OMV v danej krajine bez ohľadu na skutočnú cenu na stojanoch čerpacích staníc.

Karta platí na čerpacích staniciach OMV na Slovensku a rovnaké výhody ponúka aj na takmer 1 800 čerpacích staniciach OMV v 12 európskych krajinách. Karty sú navyše akceptované aj v rámci združenia Routex, čiže na ďalších takmer 18-tisíc čerpacích staniciach v 32 krajinách Európy. Karty umožňujú aj platby mýta alebo poplatkov za prejazd tunelov v susedných krajinách.

Výhody

Zákazníci majú vďaka kartám prostredníctvom aplikácie Fleet Online Service okamžitý prehľad o všetkých transakciách, ako aj možnosť nastavovať limity.

01 - Modified: 2006-10-26 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Klavír ma priťahuje
01 - Modified: 2024-04-30 07:46:35 - Feat.: - Title: V tomto roku pribudne málo diaľnic, aj tie sú ohrozené. Na severe sú termíny neisté, množia sa problémy 02 - Modified: 2024-04-28 18:18:58 - Feat.: - Title: V uliciach Tbilisi sa protestuje proti zákonu o zahraničnom vplyve. Mohol by zmariť členstvo v Únii 03 - Modified: 2024-04-28 15:11:00 - Feat.: - Title: Vodiči musia na budúci týždeň rátať s obmedzením na D2 do Bratislavy 04 - Modified: 2024-04-25 16:46:35 - Feat.: - Title: Malatinec novelu o medveďoch podporuje, Stohlová ju nepovažuje za funkčnú a bezpečnú 05 - Modified: 2024-04-22 12:24:40 - Feat.: - Title: Vallov údiv: Primátor Bratislavy to prehnal a už to asi aj vie (komentár)
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
02. máj 2024 11:10