StoryEditor

Dovolenka na poslednú chvíľu? Vyberte si tieto destinácie

28.08.2014, 15:32
Autor:
zubzub
Nestihli ste si počas leta oddýchnuť? Ešte stále máte čas na last minute relax. HN pripravili tipy, kam sa v najbližších dňoch vybrať.

Keďže leto sa tento rok s nami rozlúčilo akosi skôr, aj za teplom sa už musíte vybrať do južnejších krajín. Pri slovenskom mori v Chorvátsku je už kúpanie len pre tých otužilejších. Nezúfajte, aj začiatkom septembra si môžete oddýchnuť pri tropických teplotách. Stačí navštíviť Grécko, Taliansko a samozrejme Egypt a Tunisko.

Grécko

Najlepšie urobíte, ak sa vyberiete na niektorý z gréckych ostrovov. Obľúbené sú Kréta, Rhodos, Zakynthos, Kos, Korfu, Lefkada či Thassos. Ceny zájazdov, ktoré sú dlhšie ako jeden týždeň, sa začínajú pri 350 eurách. Samozrejme, závisí to od toho, či chcete ísť letecky alebo autobusom, prípadne či máte záujem o stravu, alebo si budete variť sami.

Tip HN: Ak hľadáte príjemnú dovolenku, na ktorej chcete zažiť neuveriteľné výlety, určite navštívte Lefkadu. Je to množstvo krásnych pláží, kláštor Faneromeni a neprebádané cestičky.

Taliansko

Ak ste práve dostali chuť na pizzu, či cestoviny, určite by ste sa mali vybrať do Talianska. Miestni temperamentní ľudia sú zárukou dobrej zábavy a neopakovateľných zážitkov. Azúrovým morom a bielym pieskom vás určite poteší Sardínia. Skutočne pestrú krajinu zas nájdete pod sopkou Etna na Sicílii. Ceny zájazdov do tejto destinácie začínajú na približne 300 eurách ak v krajine chcete stráviť aspoň 6 dní.

Tip HN: Ak ste nadšencami histórie, určite nevynechajte antický Rím. Aj napriek 21. storočiu je všadeprítomná história. Úžasné umelecké diela zas ukrývajú vatikánske múzeá.

Egypt

Ak ste sa stále nerozhodli, kde strávite dovolenku posledné dni leta, ideálnou voľbou pre vás bude určite Egypt. Horúce podniebie tu totiž po celý rok ponúka možnosť príjemne strávených chvíľ na pláži. Väčšina pobrežia je však v tejto krajine určená pre milovníkov potápania. Zárukou dobrej dovolenky sú kvalitné hotely, krásne a čisté pláže, a teplé more. Najnavštevovanejšie sú oblasti v okolí Hurhady či Sharm el Sheiku. Najlacnejšie zájazdy na viac ako 6 dní zoženiete už od 200 eur.

Tip HN: Ak chcete zažiť počiatky ľudskej histórie, určite nezabudnite zavítať k majestátnym pyramídam. Pohľad na tieto obrovské stavby vo vás určite zanechá dojem.

Tunisko

Táto africká krajina láka dovolenkárov najmä svojimi cenami, no potešia vás určite aj nádherné pláže a príjemní ľudia. Ak sa však vyberiete mimo hotelový rezort a budete si chcieť niečo kúpiť pripravte sa na to, že cenu budete musieť zjednať. Ceny 6-dňových zájazdov sa začínajú pri 200 eurách.

Tip HN: Za dobrodružstvom sa vyberte na niekoľkodňový výlet do púšte. Zajazdiť si tu môžete na na džípoch na piesočných dunách a spoznáte aj tradičné obydlia Tunisanov. Na každej benzínovej pumpe či odpočívadle vám pripravia mimoriadne sladký čaj s mandľami, ktorý vám dodá energiu.

01 - Modified: 2024-05-04 20:20:19 - Feat.: - Title: Demonštranti žiadajú vysťahovanie tábora migrantov v meste al-Amra 02 - Modified: 2024-03-27 06:47:16 - Feat.: - Title: V kauze vraždy lídra tuniskej opozície vyniesli štyri tresty smrti 03 - Modified: 2024-01-17 06:31:56 - Feat.: - Title: V Stredozemnom mori sa stratilo približne 40 tuniských migrantov 04 - Modified: 2024-01-07 16:35:42 - Feat.: - Title: Po otrave alkoholom v Tunisku zomreli štyria ľudia, ďalších 40 hospitalizovali 05 - Modified: 2023-12-16 18:41:11 - Feat.: - Title: V meste Kajruván v Tunisku sa zrútila časť múru, zahynuli traja ľudia
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
06. máj 2024 07:09