StoryEditor

Značky, ktoré sú in. Toto je desať najlepších

14.11.2013, 23:00
Podľa prestížneho rebríčka je najobľúbenejšou začkou sveta supermarket Aldi.

Aldi, Amazon, Google, či McDonald’s sa v rebríčku firmy Siegel+Gale tento rok umiestnili ako najobľúbenejšie značky. Hodnotenie vychádza z názorov viac ako desaťtisíc spotrebiteľov na jednoduchosť produktov, reklamu a zákaznícke služby stoviek rôznych firiem. Prečo záleží práve na jednoduchosti? „Ľudia zvyčajne odporúčajú značky, ktoré sú jednoduché a často sú ochotní si za ich produkty aj priplatiť,” vysvetľuje Brian Rafferty, riaditeľ spoločnosti Siegel+Gale, ktorá rebríček zostavila.

Podľa ich štúdie sú totiž spotrebitelia ochotní priplatiť si aspoň päť percent za jednoduchšie značky a až tri štvrtiny ľudí pravdepodobne značku odporučí práve preto, že im poskytne jednoduchší zážitok. Samotní spotrebitelia sa v prieskume vyjadrili, že sú ochotní si priplatiť až sedemnásť percent za jednoduchosť značiek ako BlacBerry, Virgin Mobile, Nissan, či Toyota, ktoré sa v rebríčku umeistnili nižšie. Prinášame vám prehľad desiatich najjednoduchších značiek:

10. Pizza Hut
Najväčšia sieť predajní pizze na svete porazila mnohé značky s rýchlym občerstvením vrátane Burger King a Subway, ktoré sa umiestnili na jedenástom, respektíve pätnástom mieste. Respondenti boli spokojní najmä s výbornými možnosťami online objednávok, ktoré zahŕňajú dokonca aj možnosti objednávok cez hernú konzolu Xbox.



9. Ikea
K deviatemu miestu dopomohli značke IKEA najmä nízke ceny a prehľadné predajne.



8. Samsung
Samotný riaditeľ Siegel+Gale bol prekvapený, že sa Samsung umiestnil v top 10, pretože ho za posledné štyri roky zakaždým porazil Apple. Bližší pohľad na získané údaje ukazuje, že nízke hodnotenia Applu prichádzajú najmä z Číny, kde sú zákazníci nespokojní s pracovnými podmienkami u dodávateľov spoločnosti a problémy so zákaznickou podporou. Pre porovnanie, Samsung bol hodnotený pozitívne pre svoje telefóny rady Galaxy a celkový prístup spoločnosti ako modernej, no cenovo dostupnej technologickej značky.



7. C&A
Holandská sieť obchodov s oblečením, ktorá má predajne vo viac ako 20 krajinách Európy si osvojila RFID technológiu, aby bol personál schopný rýchlo a efektívne dopĺňať tovar. Zákazníci značku označili za cenovo výhodnú a spoľahlivú.



6. Carrefour
Respondenti si u francúzskej siete hypermarketov pochvaľujú najmä  to, že ponúka všetko pod jednou strechou. Siegel+Gale tiež dodáva, že pod vedením nového generálneho riaditeľa Georgea Plassata sa jednotlivé hypermarkety sústreďujú aj na prispôsobenie svojeje ponuky miestnym chutiam.



5. KFC
Sieť prevádzok s rýchlym občerstvením boduje vďaka jednoduchej ponuke jedál s jasnými cenami v kombinácií s veľkou hustotou prevádzok úspešním programom online kupónov.



4. McDonald’s
Podľa Siegel+Gale sa McDonald’s pravidelne umiestňuje v top 10 najmä pre ľahko dostupné menu a transparentné ceny.



3. Google
Internetový gigant sa tento rok prepadol z vedúcej pozície až na tretie miesto. Dôvodom je zavedenie intuitívneho vyhľadávania a nová aplikácia Google Now.



2. Amazon
Známy elektronický predajca získal svoje druhé miesto najmä za jednoduchý spôsob nákupu a transparentný systém uživáteľských recenzií.



1.Aldi
Nemecká sieť supermarketov sa podľa štúdie umiestnila na prvom mieste, pretože vo svojich obchodoch nemajú zbytočné ozdoby a ponúkajú nízke ceny. Jednoduché a účelné.



 

01 - Modified: 2024-03-25 23:00:00 - Feat.: - Title: Zákazníci McDonald’s prispievajú na pomoc hospitalizovaným deťom 02 - Modified: 2023-11-20 16:20:34 - Feat.: - Title: McDonald‘s kupuje podiel investičnej firmy Carlyle v troch krajinách 03 - Modified: 2023-09-21 08:56:19 - Feat.: - Title: Rýchle občerstvenie je silno v kurze. Najväčší hráči priťahujú pozornosť investorov 04 - Modified: 2023-06-06 14:04:25 - Feat.: - Title: Nová sieť reštaurácií v Rusku, ktorá kúpila McDonald‘s, rýchlo rastie 05 - Modified: 2023-01-31 13:35:00 - Feat.: - Title: Tržby McDonald‘s vo štvrtom kvartáli klesli menej, ako sa čakalo
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/rebricky, menuAlias = rebricky, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 07:57