StoryEditor

Chronológia kauzy Remiáš

20.09.2006, 00:00

august 1995 - Prezidentovho syna Michala Kováča ml. uniesli neznámi páchatelia do Rakúska.

september 1995 - bývalý pracovník SIS Oskar Fegyveres vypovedal, že za únosom prezidentovho syna stála tajná služba na čele s Ivanom Lexom a z obavy o svoj život odišiel do zahraničia.

november 1995 - Fegyveresovi robil spojku so Slovenskom jeho priateľ Róbert Remiáš, ktorého začala sledovať a odpočúvať tajná služba.

apríl 1996 - Remiáš zahynul na Karloveskej ceste v Bratislave pri výbuchu auta, v ktorom bol nainštalovaný nástražným výbušný systém. Na mieste činu sa pohybovali známe postavy z podsvetia ako Roman Deák či Tibor Pápay (obaja sú už mŕtvi), ktorí mali navodiť dojem, že išlo o mafiánsku vraždu.

október 1996 - Po niekoľkonásobnej výmene vyšetrovateľov bol prípad Remiášovej vraždy uložený pre nedostatok dôkazov.

február 1997 - Na polícii vypovedal falošný svedok Metti Bubernik, ktorý mal políciu zviesť zo stopy tým, že o Remiášovi vyhlásil, že mal problémy s drogami. Neskôr bol zavraždený aj Bubernik.

január 1999 - Zo správy SIS, ktorú v parlamente predniesol vtedajší šéf tajnej služby Vladimír Mitro vysvitlo, že tajná služba Remiášovi skutočne odpočúvala telefón až do jeho smrti a súčasne bol sledovaný v akcii SIS nazvanej Brojler.

máj 1999 - Anna Remiášová (matka Róberta) na mítingu HZDS udrela kyticou po tvári Vladimíra Mečiara so slovami "chcela som vidieť do tváre človeka, ktorý mi dal zabiť syna".

november 1999 - Polícia po obnovenom vyšetrovaní označila za pravdepodobných páchateľov vraždy Imricha Oláha a Jozefa Roháča.

december 2002 - Polícia obvinila bývalého šéfa SIS Ivana Lexu, že si vraždu Róberta Remiáša objednal u bývalého bossa bratislavského podsvetia Miroslava Sýkoru.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
17. máj 2024 12:26