StoryEditor

Prototyp spokojného Slováka

18.09.2006, 00:00
Najspokojnejším občanom so smerovaním Slovenska je 55- ročný Slovák. Je vysokoškolsky vzdelaný, žije v Trenčianskom kraji a jeho čistý mesačný príjem sa pohybuje od 9- do 12- tisíc korún.

Najspokojnejším občanom so smerovaním Slovenska je 55-ročný Slovák. Je vysokoškolsky vzdelaný, žije v Trenčianskom kraji a jeho čistý mesačný príjem sa pohybuje od 9- do 12-tisíc korún. Podľa preferencií je potenciálnym voličom jednej z troch vládnych strán. "So smerovaním Slovenska súhlasia najmä invalidi, ale aj manažéri a robotníci," hovorí riaditeľ agentúry MVK Pavel Haulík. Podľa prieskumu agentúry má smerovanie krajiny najväčšiu podporu u ľudí v strednom a vyššom veku a po vysokoškolákoch aj u ľudí so stredným vzdelaním bez maturity. Obyvatelia väčších miest sú viac spokojní so smerovaním Slovenska ako nespokojní, vysokú podporu má vývoj spoločnosti aj na strednom a východnom Slovensku, ale aj v Bratislavskom kraji.
Naopak, Slovensko sa uberá nesprávnym smerom podľa dôchodcov, podnikateľov a živnostníkov a najmä podľa občanov maďarskej národnosti. Nespokojní so smerovaním krajiny sú aj ľudia s čistým mesačným príjmom nad 20-tisíc korún, obyvatelia Trnavského a Nitrianskeho kraja a, samozrejme, voliči strán bývalej vládnej koalície, ale napríklad aj polovica voličov KSS.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
06. máj 2024 01:48