StoryEditor

Hedviga môže mať problém

18.09.2006, 00:00
Autor:
SITASITA

BRATISLAVA -- Študentka Hedviga Malinová by mala byť stíhaná za krivú výpoveď, ak podá sťažnosť proti rozhodnutiu vyšetrovateľa a okresná prokuratúra jej sťažnosť zamietne, uviedol v diskusnej relácii TV Markíza podpredseda KDH a exminister spravodlivosti Daniel Lipšic. Polícia podľa neho postupovala správne a poskytla k údajnému útoku na študentku takmer nepriestrelné dôkazy.

Čakanie na slovenskú loby
Vicepremiéra Dušana Čaploviča (Smer-SD) mrzí, že Malinová sa s ním po údajnom útoku odmietla stretnúť, kým poslanca SMK Lászlóa Nagya prijala. Parlamentná deklarácia motivovaná údajným útokom na Hedvigu vyvoláva podľa Lipšica dojem, že na Slovensku je také vysoké etnické napätie, že si vyžiadalo deklaráciu, čo zoslabuje pozíciu Slovenska v zahraničí a posilňuje maďarskú.
V súvislosti so snahou maďarských europoslancov dosiahnuť vytvorenie komisie, ktorá vyšetrí postup slovenskej polície v prípade Malinová, Čaplovič uviedol, že iniciatívu odsudzuje. Lipšic dodal, že slovenská diplomacia by mala byť aktívnejšia a nesťažovať sa na to, že Maďari majú v zahraničí silnejší lobing než my.

Čaplovič: Príčinou nie je Slota
Slovenská polícia si počínala zákonne a správne aj v kauze predsedu maďarského Mládežníckeho hnutia 64 žúp Lászlóa Taroczkaia, ktorý musel opustiť Slovensko, uviedol Lipšic a dodal, že slovenské médiá dávajú extrémistom príliš veľký priestor, čím podporujú to, o čo extrémistom ide najviac: provokovať a verejne sa zviditeľňovať.
Čaplovič si myslí, že internacionalizované problémy v slovensko-maďarských vzťahoch nespôsobil vstup SNS a Jána Slotu do vládnej koalície. Príčiny tohto problému sú podľa Čaploviča dlhodobé, skryté a neustále živené stranou SMK.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
28. apríl 2024 15:55