StoryEditor

Poslanci ignorujú registrované zväzky

26.02.2007, 23:00
Autor:
TASRTASR
Bratislava -- Zo 150 poslancov Národnej rady iba deväť reagovalo na elektronickú anketu lesbického združenia Museion k otázke prijatia zákona o životnom partnerstve osôb rovnakého pohlavia, ktorú realizovalo v tomto mesiaci.

Zo 150 poslancov Národnej rady iba deväť reagovalo na elektronickú anketu lesbického združenia Museion k otázke prijatia zákona o životnom partnerstve osôb rovnakého pohlavia, ktorú realizovalo v tomto mesiaci. Sedem odpovedí bolo záporných.
"Zo 150 mailov nebolo adresátom doručených 23, čo naznačuje, že poslanci pravdepodobne nepoužívajú svoju oficiálnu elektronickú adresu a sťažujú tak verejnosti možnosť komunikácie so svojimi volenými zástupcami," konštatuje Hana Fábry, hovorkyňa združenia Museion. Zo zvyšných 127 poslancov na túto jednoduchú otázku odpovedalo deväť, z toho jednoznačne pozitívne len Darina Gabániová zo strany Smer-SD. Podpredseda NR SR Miroslav Číž reagoval slovami, že na prijatie takéhoto zákona je potrebná celospoločenská diskusia. Medzi poslancov, ktorí sa o možnom prijatí takéhoto zákona vyjadrili záporne, patria Vladimír Palko, Eduard Kukan či Béla Bugár. Zákon o registrovanom partnerstve v minulom roku prijala Česká republika.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
21. máj 2024 16:16