StoryEditor

Králik vyhral, rozhodne však Harabin

19.12.2006, 23:00
Autor:
SITASITA
Bratislava -- Výberové konanie na predsedu Špeciálneho súdu vyhral súčasný šéf tohto súdu Igor Králik. Potvrdila to hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková. Králikovi sa 31. marca 2007 končí dvojročné funkčné obdobie v tejto funkcii.

Výberové konanie na predsedu Špeciálneho súdu vyhral súčasný šéf tohto súdu Igor Králik. Potvrdila to hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková. Králikovi sa 31. marca 2007 končí dvojročné funkčné obdobie v tejto funkcii.
Do výberového konania, ktoré pozostávalo z písomnej a ústnej časti, sa prihlásili štyria sudcovia. Okrem Igora Králika majú o túto funkciu záujem aj traja sudcovia zo Špeciálneho súdu z Banskej Bystrice -- Michal Truban, Oldřich Kozlík a Zdenka Cabanová. O víťazovi rozhodovala päťčlenná komisia zložená zo zástupcu z ministerstva spravodlivosti, Najvyššieho súdu, Súdnej rady a dvoch zástupcov samotného súdu. O tom, kto sa stane predsedom tejto inštitúcie, rozhodne minister spravodlivosti Štefan Harabin, ktorý si vyberie z kandidátov umiestnených na prvých troch miestach.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. máj 2024 20:44