StoryEditor

Najviac cestoval minister Kubiš

03.01.2008, 23:00
Autor:
TASRTASR

Najviac zahraničných pracovných ciest absolvoval v uplynulom roku minister zahraničných vecí Ján Kubiš. Za svojimi povinnosťami vyplývajúcimi z jeho funkcie odišiel mimo Slovenska 69-krát, pričom vždy využil komerčnú linku. Vládnym špeciálom cestoval iba v sprievode niektorého z troch najvyšších ústavných činiteľov.
Minister obrany František Kašický sa zúčastnil na 32 zahraničných pracovných cestách. Podľa rezortu je veľmi ťažké vyčísliť náklady pre rôznorodosť sprievodu ministra. Vládny špeciál využil Kašický trikrát, a to do Afganistanu, Kuvajtu či Kosova a päťkrát v sprievode prezidenta alebo premiéra.
Do zahraničia 18-krát cestoval minister vnútra Robert Kaliňák. V prevažnej väčšine išlo o zasadnutia ministrov vnútra a spravodlivosti EÚ k problematike rozšírenia Schengenu a prístupu k Schengenskému informačnému systému. Cesty týkajúce sa tejto problematiky preto považuje rezort za najdôležitejšie.
Najmenej -- tri cesty, ktoré vyšli na 107-tisíc korún, podnikol minister zdravotníctva Ivan Valentovič. Spokojný je najmä s návštevou Belehradu, kde podpísal dvojročnú zmluvu o spolupráci medzi rezortom zdravotníctva a Svetovou zdravotníckou organizáciou. Ako väčšina ministrov, ani Valentovič vládny špeciál nepoužil. Rezorty financií, školstva, pôdohospodárstva a hospodárstva na otázky agentúry neodpovedali.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
06. máj 2024 08:03