StoryEditor

Hrušovský nevie, či chce byť prezidentom

13.11.2007, 17:00
Autor:
TASRTASR
"Nenáhlim sa do nejakého zbrklého rozhodnutia," povedal Hrušovský. Dôležité pre neho je, aby opozícia predložila nekomunistického prezidentského kandidáta, ktorý by mal šancu na zvolenie.

Predseda KDH Pavol Hrušovský sa ešte nerozhodol, či chce byť kandidátom svojej strany na post prezidenta. "Čo len odhodlanie ísť kandidovať považujem za veľmi vážne, osobné a politické rozhodnutie. Ani osobné, ani stranícke rozhodnutie nechcem unáhliť," povedal pre TASR.
Opozičný prezidentský kandidát by mal podľa neho prekračovať stranícky rozmer a mal by dokázať zaujať obsahom svojej kampane. "Nenáhlim sa do nejakého zbrklého rozhodnutia," dodal. Dôležité pre neho je, aby opozícia predložila nekomunistického prezidentského kandidáta, ktorý by mal šancu na zvolenie.
Strany podľa Hrušovského ešte len uzatvárajú svoje nominácie do rokovaní. "Osobne čakám aj na dnešné rozhodnutie SDKÚ," poznamenal na margo rokovania Prezídia SDKÚ-DS, ktoré rozhodne o nominácii Ivety Radičovej za túto stranu. Samotná Radičová sa však dodnes jednoznačne nevyjadrila, či má o takúto kandidatúru záujem.
Podľa Hrušovského by však bolo vhodné, ak by sa opozičné strany na spoločnom prezidentskom kandidátovi dohodli do konca roka.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
03. máj 2024 05:24