StoryEditor

Rozkrádanie pokračuje ďalej, hovorí Hrušovský

29.11.2007, 15:01
"Vladimír Mečiar vie veľmi profesionálne narábať s čarom noci," hovorí Pavol Hrušovský na margo ďalšieho pokračovania koaličnej trojky.
"Mecenáši, alias neutrálne osoby najpravdepodobnejšie donútili koalíciu zotrvať pri moci," hovorí Hrušovský. KDH si je isté tým, že spory medzi koaličnými stranami onedlho znova vypuknú a to ešte pred Mečiarom spomínaným májom. Podľa Daniela Lipšica sa Fico stále viac začína podobať na Mečiara v tom, aký je jeho vzťah k pravde.

Dohodu medzi vládnou trojkou považuje KDH za čudnú a Hrušovský by bol podľa vlastných slov rád, keby sa premiér Fico vyjadril k tvrdeniam, ktoré vyslovil Vladimír Mečiar o dohodách medzi Smer-om a ĽS - HZDS. Podľa predsedu kresťanských demokratov, Fico pomerne dobre riešil kauzu okolo pozemkového fondu a preto od neho čakali aj podobný záver. "Včera hovoril o zlodejinách koaličného partnera, no dnes v noci na tie zlodejiny zabudol, hovorí líder kresťanských demokratov. Mečiar totiž informoval, že kompetencie spojené so Slovenským pozemkovým fondom sa presunú na ministerku pôdohospodárstva Zdenku Kramplovú (ĽS - HZDS). "Maska padla, divadlo skončilo a rozkrádanie pokračujeďalej," hovorí Hrušovský.
 
Poslanec za KDH František Mikloško včera pripúšťal, že v prípade, ak by vláda padla, vie si predstaviť podporu pre menšinovú vládu. Hrušovský hovorí, že išlo o osobný názor Mikloša a ešte k tomu v čase, keď koaličná kríza vrcholila . Ako však neskôr predseda hnutia priznal, on sám pripúšťal túto možnosť, ale s ďalšou podmienkou, ktorými by boli predčasné voľby. Podľa neho totiž treba čas na prípravu volieb a ako dodáva "niekto na Slovensku vládnuť musí."
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
02. máj 2024 00:56