StoryEditor

Ficova vláda sa teraz bude snažiť ukradnúť, čo sa dá, tvrdí opozícia

13.04.2015, 15:46
Autor:
SITASITA
Poveriť Roberta Fica bojom proti korupcii je to isté, ako poslať pedofila do materskej školy robiť vychovávateľa, myslí si Ľubomír Galko.

Korupcia nikdy nebola tak blízko vládnej strane ako v prípade kauzy Váhostavu, myslí si podpredseda SaS Ľubomír Galko. Podpredseda liberálov v tlačovej správe pripomenul, že premiér Robert Fico sa pri hodnotení troch rokov vlády Smeru-SD "pochválil" plánom na najbližších desať mesiacov a predstavil akčný plán smerujúci k právnemu štátu.

"No k tomu snáď len toľko, že určite by sme sa všetci mali mať na pozore, lebo najbližších 10 mesiacov sa budú snažiť ešte ukradnúť, kde sa dá, lebo vedia, že čas sa im kráti a takáto situácia sa už tak ľahko nezopakuje. Celá opozícia by sa mala spojiť, zabudnúť na škriepky a 10 mesiacov uchrániť občanov od bezbrehého rabovania,“ podotkol Galko.

"No a poveriť Roberta Fica bojom proti korupcii je to isté, ako poslať pedofila do materskej školy robiť vychovávateľa," dodal.

Fico sa predviedol vo veľkom štýle

Fico sa podľa Galka pri hodnotení svojej vlády opäť predviedol vo veľkom štýle, keď kritizoval zvyšovanie daní a odvodov pravicovou vládou.


Prečítajte si aj: Fico varoval pred pravicou: Z našich balíčkov nezostane kameň na kameni


"Zabudol však pripomenúť, že nie tá uzákonila 20-percentnú DPH. Vláda Roberta Fica má priamy vplyv na vysoké ceny na Slovensku,“ konštatoval poslanec SaS.

Kabinet Smeru v minulom roku zamietol, aby sa DPH po dočasnom zvýšení znížila na 19-percent, ako predpokladal zákon prijatý vládou Ivety Radičovej.


Premiér Robert Fico. Snímka: HN/Pavol Funtál

Procházka: Smer trestuhodne premrhal šancu

Ficovu vládu dnes kritizovali aj ďalší opoziční poslanci. Podľa šéfa strany Sieť Radoslava Procházku schránková vláda Smeru urobila príliš málo pre ľudí, ktorí sa živia svojou prácou „Smer trestuhodne premrhal historickú šancu posunúť Slovensko dopredu. Na každú vec, ktorú urobí dobre, pripadá desať ďalších, ktoré Slovensku škodia,“ konštatoval Procházka.

Vládna strana podľa neho neprekročila tieň, ktorý na jej výkon vrhajú vazalské väzby z minulosti. Smutnou vizitkou kabinetu podľa lídra Siete ostáva kolabujúce zdravotníctvo a stagnujúce školstvo.

Sieť chce podľa jej predsedu po budúcoročných voľbách vymeniť Smer pri kormidle a otočiť ho k jednoduchému a funkčnému štátu.

Bugár: Bolo to obdobie vlády schránkových firiem

Tri roky vlády nás podľa predsedu strany Most-Híd Bélu Bugára presvedčili, že to bolo obdobie stagnácie a vlády schránkových firiem. „Vláda dala zelenú schránkovým firmám. Čo ministerstvo, to schránka. Je to Ficova zodpovednosť,“ povedal dnesBugár v reakcii na Ficovo hodnotenie troch rokov vlády. Ficom vyzdvihovaná stabilita je podľa Bugára jedna vec, ale ak neprináša reformy a lepší život občanov, je to dobré podľa neho len pre vládu.

Tieto tri roky nepriniesli podľa Bugára žiadne systémové reformy, žiadne zmeny. „Dlh sa síce znižuje, ale pomocou vyšších daní a odvodov na úkor živnostníkov a občanov. Nemocnice sa naďalej zadlžujú. Zdravotná starostlivosť je nedostatočná. Druhý dôchodkový pilier je znovu destabilizovaný,“ upozornil predseda Mosta-Híd. Bugár pripustil, že nezamestnanosť síce trošku klesá, ale zmenou metodiky výpočtu nezamestnaných a odchodmi ľudí za prácou do zahraničia. „Minulý rok odišlo pracovať do zahraničia viac ako 130 000 ľudí. Nezamestnanosť v okolitých krajinách klesá rýchlejšie,“ konštatoval.

Slovenská občianska koalícia SKOK vníma dnešné hodnotenie troch rokov vlády Smeru-SD premiérom Robertom Ficom ako marketingové divadlo, ktorého jasným cieľom je prekrytie kauzy Váhostav. Nitky tejto kauzy podľa strany Juraja Miškova smerujú k predsedovi vlády a Smeru-SD. "Je preto zrejmé, že túto kauzu si vyhodnotila aj vládnuca strana ako hrozbu," uvádza strana.

01 - Modified: 2007-05-09 16:13:00 - Feat.: 0 - Title: Dve pokuty v sume sto tisíc korún pre TV Markíza
01 - Modified: 2024-05-02 19:15:57 - Feat.: - Title: Srbský parlament potvrdil novú vládu. Na niektorých ministrov sú uvalené sankcie, majú vzťahy s Ruskom 02 - Modified: 2024-05-02 09:16:34 - Feat.: - Title: Slovensko a Taliansko uzavrú dohodu o policajnej spolupráci 03 - Modified: 2024-05-02 11:44:36 - Feat.: - Title: Sulík v Dubaji varil halušky, teraz štafetu preberá Dankovo ministerstvo. Osaka má byť ešte drahšia 04 - Modified: 2024-04-30 13:30:27 - Feat.: - Title: Najnovší prieskum: Koalícia by bola ešte silnejšia, klesli Smer aj PS 05 - Modified: 2024-04-30 13:56:36 - Feat.: - Title: Zmeny v Súdnej rade: Smer čaká, že Harabina potopí Hlas. Opozícia sa búri
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
05. máj 2024 04:52