StoryEditor

Umelci odmietli spievať Paškovi. Ten musel koncert zrušiť

07.11.2014, 11:41
Autor:
lmlm

Pavol Paška musel zrušiť koncert, ktorý organizoval pri príležitosti 25. výročia Nežnej revolúcie. Vystúpiť na ňom odmietli viacerí umelci. 

Hovorca NRSR Pavol Chovanec v odôvodnení uvádza, že celá akcia bola spolitizovaná, problémom bolo "vyvíjanie tlaku na jednotlivých umelcov zo strany niektorých politikov, extrémistov a radikálov, rozhodli sme sa toto podujatie zrušiť." 

Práve spolitizovanie osláv novembra vyčítal Paškovi šéf SaS Richard Sulík. Ten na svojom Facebooku vyzval ohlásených umelcov, aby nevystupovali na koncerte.  „Som prekvapený, že Majk Spirit sa na takéto niečo dal. Podstata vecí je taká, že „Oberkomunista“ Pavol Paška ide oslavovať 25 rokov Nežnej revolúcie. Toto považujem za zvrátené. A Majka Spirita som chcel upozorniť, nech neblbne,“ vysvetlil svoj status na sociálnej sieti pre HNonline.sk Richard Sulík. 

Populárny slovenský raper vypočul výzvu Sulíka a napokon zmenil svoje rozhodnutie. Na koncert k oslavám 25. výročia od Nežnej revolúcie zrušil svoju účasť a to isté prostredníctvo sociálnej siete urobili aj Ine Kafe a Polemic. 

Sulík chce spoločne so šéfom hnutia NOVA Danielom Lipšicom a predsedom strany OĽaNO Igorom Matovičom odvolať Pašku kvôli kauze predraženého nákupu CT prístroja v piešťanskej nemocnici. Sulík vo štvrtok vyhlásil, že je prekvapený rozhodnutím Majka Spirita zaspievať na tomto koncerte. Pašku nazval „Oberkomunistom“ a organizáciu takýchto osláv nazval zvrátenou. 


Prečítajte si aj: Si slušný, nechoď spievať Paškovi, odkázal Sulík Majkovi Spiritovi


 

A Majk Spirit zareagoval. Po dohode so svojím tímom napokon tento koncert zrušil. „Celý deň som to riešil. Nečakal som, že to vyvolá takéto pobúrenie. Po dohode so svojím tímom sme sa napokon zhodli, že tento koncert k 17. novembru zruším,“ povedal pre HNonline.sk Majk Spirit. Sulík sa v piatok na sociálnej sieti za tento krok poďakoval. A pokračoval ďalej. Vyzval aj ostatné kapely, ktoré majú vystúpiť na koncerte k 17. novembru, aby ho zrušili.

Majk Spirit dnes odmietol spievať komunistom k 17. novembru. Klobúk dole!. Dúfam, že aj ostatné kapely, Tublatanka, Elán, Iné Kafe a Polemic si uvedomia, že ísť hrať komunistom na 17. novembra je výsmech všetkým slušným ľuďom,“ napísal šéf SaS na sociálnej sieti. K Majkovi Spiritovi sa v piatok pridal aj spevák kapely Ine Kafe Vratko Rohoň a skupina Polemic. „Nikdy sme nehrali na politickej akcii, nikdy nebudeme a sme na to hrdí. Ako jedna z mála kapiel,“ napísal spevák skupiny Ine Kafe na sociálnej sieti.

 
01 - Modified: 2006-12-13 13:42:00 - Feat.: 0 - Title: Parlament schválil zákon o elektronickom výbere mýta
01 - Modified: 2024-04-30 13:56:36 - Feat.: - Title: Zmeny v Súdnej rade: Smer čaká, že Harabina potopí Hlas. Opozícia sa búri 02 - Modified: 2024-04-28 15:36:57 - Feat.: - Title: Ministri a poslanci budú odpovedať študentom na hodine otázok v parlamente 03 - Modified: 2024-04-28 12:02:12 - Feat.: - Title: Prieskum: Parlamentné voľby by vyhral Smer, PS skončilo pred Hlasom 04 - Modified: 2024-04-26 17:30:56 - Feat.: - Title: Hlina v HNtelevízii: Fico má systém, ako skrotiť Danka 05 - Modified: 2024-04-26 12:55:09 - Feat.: - Title: "Vláda berie ľudom práva." Časť opozície vyzýva prezidentku nepodpísať zákon o strategických investíciách
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
01. máj 2024 03:40