Nehoda autobusu z Ukrajiny pred obcou Dargov v okrese Trebišov. FOTO: TASR/Roman Hanc
StoryEditor

Pri obci Dargov na východnom Slovensku sa ráno prevrátil autobus, zasahovali hasiči i záchranári

17.12.2023, 07:38
Autor:
TASRTASR

Prevrátil sa tam autobus z Ukrajiny s 53 cestujúcimi a dvoma vodičmi. Zranení cestujúci sú pri vedomí a prevažne so zraneniami hlavy a končatín.

Hasiči i záchranári aktuálne zasahujú pri obci Dargov v okrese Trebišov. Prevrátil sa tam autobus z Ukrajiny s 53 cestujúcimi a dvoma vodičmi. Uviedol to operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach.

"Na mieste zasahujú ôsmi hasiči so štyrmi kusmi techniky," povedal operačný dôstojník.

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) Slovenskej republiky na sociálnej sieti priblížilo, že zranení cestujúci sú pri vedomí a prevažne so zraneniami hlavy a končatín.

Podľa hovorkyne OSZZS Petry Klimešovej situácia na mieste sa vyvíja. Aktuálne evidujú deväť zranených osôb, sú medzi nimi aj deti. "Tento počet sa ešte môže meniť, keďže zásah na mieste stále prebieha," uviedla a doplnila, že zranených transportujú do nemocníc v Košiciach a v Trebišove.

Polícia na sociálnej sieti informuje, že cesta medzi horským priechodom Dargov a Sečovcami je aktuálne neprejazdná. Ako ďalej uvádza, podľa prvotných informácií došlo k prevráteniu autobusu smerujúceho k ukrajinským hraniciam. "Dopravná nehoda si nevyžiadala žiadne straty na životoch," podotkla polícia.

Zranení po nehode autobusu, ku ktorej došlo v nedeľu ráno pri obci Dargov v okrese Trebišov, skončili v nemocniciach v Košiciach a v Trebišove. Nehoda si nevyžiadala obete na životoch.

Ako uviedla hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby slovenskej republiky Petra Klimešová, k prevrátenému autobusu vyslali ambulancie rýchlej lekárskej pomoci, rýchlej zdravotnej pomoci a hasičskú záchranku.

"V autobuse sa viezlo spolu 54 cestujúcich. Desať pacientov záchranári po ošetrení previezli do nemocníc v Košiciach a v Trebišove. Boli medzi nimi aj tri deti vo veku od jedného do 15 rokov. Išlo predovšetkým o úrazy hlavy, brucha a končatín," povedala s tým, že 28 pacientov bolo prevezených evakuačným hasičským autobusom na centrálne príjmy nemocníc. Ďalších 16 cestujúcich odmietlo ošetrenie.

01 - Modified: 2024-04-06 19:12:00 - Feat.: - Title: Tragédia v Spišskom Podhradí. Nehoda autobusu si vyžiadala už tri obete, ďalšie deti sú hospitalizované 02 - Modified: 2024-04-06 14:55:37 - Feat.: - Title: Tragická nehoda v Spišskom Podhradí: Autobus zrazil niekoľko ľudí, tri dievčatá neprežili 03 - Modified: 2024-03-22 10:27:49 - Feat.: - Title: Vo vodnej nádrži našli muža bez známok života. Má ísť o autobusára, ktorý zamkol cestujúcich vo vozidle a s tržbou odišiel 04 - Modified: 2024-03-19 14:32:05 - Feat.: - Title: Na opitého autobusára na východe Slovenska zavolali cestujúci políciu. Ten ich zamkol v autobuse a pešo ušiel preč 05 - Modified: 2024-01-10 14:21:15 - Feat.: - Title: Duda sa po zatknutí poslancov ponáhľal do paláca. Cestu mu zablokoval autobus, zámerne, tvrdí jeho kancelária
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 01:35