Minister životného prostredia Tomáš Taraba (SNS). FOTO: TASR /Jaroslav Novák 
StoryEditor

Progresívci zhodnotili Tarabových prvých sto dní: Pre neho je dôležitý biznis zaseknutý v minulom storočí

02.02.2024, 15:42
Autor:
natnat

“Tomáš Taraba neskrýval ambíciu stať sa ministrom hospodárstva, a ani sa netají tým, že na záujmoch prírody mu nezáleží," uviedla Tamara Stohlová.

Progresívne Slovensko zhodnotilo sto dní ministra životného prostredia Tomáša Tarabu. Taraba podľa progresívcov ukázal, že ochrana prírody je preňho len prekážkou.

Predvolebné sľuby

"Sto dní ministra životného prostredia Tomáša Tarabu ukázalo, že jeho prioritou nie je príroda, ale biznis zaseknutý v minulom storočí. Jeho ministrovanie sa nieslo v duchu nesplnených predvolebných sľubov, brutálnych personálnych čistiek a riešeniach škodlivých pre životné prostredie," vyhlásila podpredsedníčka Výboru Národnej rady pre pôdohospodárstvo a životné prostredie Tamara Stohlová.

image

Taraba zrušil dve verejné obstarávania na Vodnom diele Gabčíkovo za 161 miliónov

“Tomáš Taraba neskrýval ambíciu stať sa ministrom hospodárstva, a ani sa netají tým, že na záujmoch prírody mu nezáleží. Neslávne sa preslávil výrokom, že ochrana životného prostredia nemôže stáť v ceste výstavbe. Aj základné črty zákona o posudzovaní vplyvov na životné prostredie predstavil ako prvému Klubu 500, a nie odbornej obci. Pritom práve dôraz na zelené riešenia je príležitosťou modernizovať a zvyšovať konkurencieschopnosť,” uviedla Stohlová.

V rezorte rezonovala téma medveďov

“Príroda a životné prostredie sa pozitívnych správ nedočkali. Symbolom kvality Tarabových nominácii sa stal pytliak na čele TANAP-u. Šírenie strachu z medveďov bolo hlavnou predvolebnou témou kandidátov za SNS, no teraz vidíme akurát ich absolútnu neschopnosť prísť s riešeniami. O chvíľu sa budia medvede a oni sú v panike,” dodala.

"Minister Taraba sa rád chváli aj tým, koľko peňazí dal k dispozícii v rámci rôznych výziev - napríklad na vodovody a kanalizácie," poukázal člen výboru pre životné prostredie Michal Sabo.

image

Taraba napriek kritike ocenil prístup Organizácie pre hospodársku spoluprácu k hodnoteniu našej enviropolitiky

“Opakovane však v PS upozorňujeme na to, že otváranie týchto dotácií je len prvým krokom. Minister a celá vláda fatálne zlyhávajú v akejkoľvek koncepčnej práci nielen pri budovaní vodovodov a kanalizácií. Dať samosprávam k dispozícii peniaze je dôležité, zároveň však potrebujú pomoc s rozhodovaním sa pre správne opatrenia, s prípravou projektov, implementáciou a realizáciou. Rozhodujúce nie je to, či štát dal peniaze, ale to, či obyvateľstvo má funkčný vodovod a kanalizáciu,” uzavrel Sabo.

 

01 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 02 - Modified: 2024-04-19 11:23:17 - Feat.: - Title: Taraba: Budovanie kapacít na zhodnotenie odpadu patrí k prioritám 03 - Modified: 2024-04-19 08:09:42 - Feat.: - Title: Zelenú transformáciu musíme robiť zmysluplne. Nesmie znižovať konkurencieschopnosť ekonomiky, vraví Taraba 04 - Modified: 2024-04-17 10:28:02 - Feat.: - Title: Taraba dostal úlohu. Má pripraviť novú výzvu na obnovu domov 05 - Modified: 2024-04-16 10:25:00 - Feat.: - Title: Taraba sa dohodol s KDH na zmene zákona, ktorý bude riešiť odstrel medveďa
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
22. apríl 2024 17:31