StoryEditor

Politici v hokeji

27.04.2006, 00:00

Okrem Pavla Ruska existujú na slovenskej hokejovej scéne aj ďalšie príklady, keď sa politici rozhodli aktívne vstúpiť do chodu extraligových klubov. Mecenášom ŠKP Tatravagónka Poprad je súčasný popradský primátor a poslanec NR SR Anton Danko. Jeho pôsobenie v hokeji možno označiť za mimoriadne úspešné, keďže klub doviedol až do finále T-Com Extraligy. V ňom Podtatranci nestačili na MsHK Žilina, teda klub, ktorého prezidentom je ďalší primátor a predseda SNS Ján Slota. Jeho tím pritom ešte pred piatimi rokmi pôsobil v I. lige.
Ján Slota. Podľa žilinského primátora je na Slovensku nevyhnutnosťou, aby na chod klubu prispievalo mesto. "Takto by to malo fungovať aj inde. My ako mesto sme v Žiline stopercentným vlastníkom hokeja, okrem toho podporujeme aj futbal a ďalšie športy ako lyžovanie a volejbal. Pre mňa bol zisk titulu veľkým zadosťučinením za vynaloženú prácu."
Anton Danko. Bývalý hokejista a úspešný rozhodca raz zavrel za sebou hokejové dvere, no okolnosti ho prinútili vrátiť sa späť. "Popradu hrozilo vypadnutie z extraligy a viacerí ma kritizovali, že som sa ako bývalý arbiter obrátil k športu chrbtom. Pochopil som, že ľudia v Poprade hokej milujú a že ako primátor by som sa mu mal venovať." Podľa Danka sa veci v Poprade uberajú správnym smerom, v novej sezóne odhaduje klubový rozpočet na úrovni 40 miliónov korún, teda asi o osem viac ako v skončenom ročníku.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
04. máj 2024 21:09