StoryEditor

Artmedia chce Brazílčana Gomeza

28.06.2005, 00:00
Autor:
TASRTASR
Trénerský triumvirát majstra SR vo futbale FC Artmedia Bratislava Vladimír Weiss, Michal Hipp a Emil Stranianek privítal včera v úvode letnej prípravy celkom 22 hráčov. Novou tvárou v kolektíve obhajcu titulu je Pavol Staňo, bývalý hráč Trnavy, ktorý sa pôvodne chystal prestúpiť do Žiliny.

Trénerský triumvirát majstra SR vo futbale FC Artmedia Bratislava Vladimír Weiss, Michal Hipp a Emil Stranianek privítal včera v úvode letnej prípravy celkom 22 hráčov. Novou tvárou v kolektíve obhajcu titulu je Pavol Staňo, bývalý hráč Trnavy, ktorý sa pôvodne chystal prestúpiť do Žiliny. Urastený rodák z Čierneho na Kysuciach však dal prednosť ponuke z Artmedie Bratislava. "Do mužstva by sme chceli získať aj Fabia Gomesa, ktorý v minulosti hrával prvú ligu v Slovane Bratislava a v Spartaku Trnava. Posledné sezóny pôsobil v Drnoviciach a v Zlíne, odkiaľ by mal prísť k nám," povedal Petr Kašpar na margo eventuálneho transferu známeho Brazílčana. "Máme záujem aj o Kristiána Németha z Rimavskej Soboty, no v jeho prípade ešte musíme zvážiť niektoré veci, čo sa týka budúceho zloženia mužstva," pokračoval manažér Artmedie.
Čerstvý majster bude do soboty trénovať v Zlatých Moravciach, kde odohrá dva prípravné medzinárodné zápasy. Jeden s rakúskym mužstvom SV Mattersburg a druhý s cyperskou Nikóziou, ktorú už trénuje Mikuláš Komanický, bývalý tréner Tatrana Prešov a tímu SR do 21 rokov. "Po návrate zo Zlatých Moraviec budeme hrať v utorok 5. júla doma s poľským Štetínom a v sobotu 9. júla nás čaká zápas s Banskou Bystricou o Superpohár v Senci. A hneď na druhý deň by sme mali odletieť do Kazachstanu na prvý zápas prvého predkola Ligy majstrov. Chceme tam ísť s určitým predstihom, lebo vieme, že sú tam veľké horúčavy, časový posun a podobné špecifiká, na ktoré sa musíme pripraviť," prezentoval Kašpar poriadne nabitý program Artmedie.
Hlavný tréner Vladimír Weiss na prvom tréningu hráčom pripomenul, že mužstvo stojí pred historickou šancou presadiť sa v európskych pohárových súťažiach. Veľkou motiváciou pre všetkých je atraktívny súper v 2. predkole Ligy majstrov. Ak tím z Petržalky prejde cez Kairat Alma - Atu, čaká ho dvojzápas proti škótskemu Celtiku Glasgow. "To je súper, o ktorom netreba u nás veľa hovoriť. Každý vie, o čo ide. Preto sa všetci určite pousilujú aj za tie dva týždne, čo nám zostávajú do zápasov v Lige majstrov, pripraviť sa tak, aby si na medzinárodnej scéne neurobili hanbu," zdôraznil Weiss.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
30. apríl 2024 11:56