StoryEditor

Taliansko bez futbalu. Kvôli fanúšikom

04.02.2007, 23:00
Autor:
SITASITA
Talianske futbalové štadióny tento víkend osireli a je otázne, dokedy budú zívať prázdnotou. Futbalová federácia reagovala na nepokoje fanúšikov, ktoré sa odohrávali počas zápasu prvej talianskej ligy.

Talianske futbalové štadióny tento víkend osireli a je otázne, dokedy budú zívať prázdnotou. Talianska futbalová federácia reagovala na nepokoje fanúšikov, ktoré sa odohrávali počas zápasu a po ňom počas prvej talianskej ligy medzi rivalmi zo Sicílie Cataniou a Palermom. Pri nich zahynul 38-ročný policajt Filippo Raciti, aj preto talianska federácia zrušila všetky na víkend plánované stretnutia. Rovnako sa neuskutočnia ani duely reprezentačných výberov.
Palermo zvíťazilo 2:1, ale zápas zatienilo vyčíňanie fanúšikov oboch táborov. Výtržnosti a problémy s priaznivcami sa aj očakávali. Duel aj z tohto dôvodu preložili na piatok, aby na bezpečnosť mohlo dohliadať čo najviac policajtov. Od začiatku však začali "tiežfanúšikovia" vyčíňať a po hodine hry zápas museli prerušiť. Na plochu prenikol slzný plyn, ktorý policajti použili proti rozvášneným fanúšikom. Výsledkom nepokojov v prvom polčase bolo, že priaznivci Palerma sa nedostali včas na tribúny v úvode druhej časti. Keď zapĺňali tribúny, skóroval hosťujúci Caracciolo a tak sa znova začali výtržnosti. Po góle totiž do sektora hostí doleteli svetlice. Tí sa pustili do odplácania a následný policajný zásah so slzným plynom nedovolil pokračovať v hre. Zápas sa nakoniec dohral po polhodinovej pauze. Pri nepokojoch sa zranilo viac ako 70 ľudí. Raciti zahynul po tom, čo mu mimo štadióna explodovala pred tvárou po domácky vyrobená bomba.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
10. máj 2024 16:26