StoryEditor

Na baráž favorizuje Slovákov

06.09.2005, 00:00
Rozhovor s futbalovým trénerom Lotyšska Jurijsom Andrejevsom

Lotyšská futbalová reprezentácia pred stretnutím so Slovenskom prehrala v Estónsku nečakane 1:2, čím stratila reálnu šancu vybojovať si aspoň účasť v baráži. Tréner Lotyšska Jurijs Andrejevs to v rozhovore s novinármi označil ako obrovské sklamanie.
-- Určite nás táto prehra veľmi mrzí. Bol to z našej strany nevydarený zápas, no hráčom nemôžem uprieť snahu. Bojovali až do úplného konca. My sa však už nemôžeme pozerať na Estónsko ako na slabého súpera. Už to nie je ten tím spred piatich či šiestich rokov. Majú oveľa vyzretejšie a kvalitnejšie mužstvo. Napriek tomu si myslím, že keby sa zápas hral ešte niekoľko minút, tak by sa nám podarilo vyrovnať.
Estónci však boli počas celého zápasu lepším mužstvom.
-- To je síce pravda, ale futbal nebýva vždy spravodlivý. Aj my sme už odohrali množstvo zápasov, v ktorých sme boli lepším tímom, než súper, ale neuspeli sme.
Nebojíte sa, že hráči po tejto prehre stratia motiváciu do ďalších kvalifikačných súbojov?
-- Určite nie. Stále máme o čo hrať. Aj keď fakt je ten, že radšej by sme v tejto fáze kvalifikácie boli v pozícii slovenského tímu. Do zápasu jednoznačne nastúpime s cieľom bodovať. Nebudeme len vyčkávať čo vymyslí súper, ale budeme sa snažiť niečím prekvapiť. Škoda, že nám bude chýbať vykartičkovaný Stepanovs, ktorý je ťahúňom mužstva.
Nezastrašilo vás víťazstvo Galisovho tímu v prípravnom zápase s Nemeckom?
-- Videl som ten zápas a musím povedať, že Slovensko hralo naozaj vynikajúco. Upútali ma najmä útočníci Vittek a Mintál, ktorí svojou priamočiarosťou motali hlavy nemeckým obrancom. Obaja dokázali, že nie náhodou hrajú v kvalitnej nemeckej bundeslige. Nielen na nich si budeme musieť dávať pozor. Slováci zaznamenali v poslednom čase veľký skok dopredu a nie náhodou bojujú o postup na svetový šampionát.
Trúfate si predpovedať kto bude hrať z tejto skupiny baráž? Slovensko alebo Rusko?
-- Jednoznačne Slovensko, ktoré má vyzretejšie mužstvo. Aj Rusi majú veľmi kvalitný tím, ale na druhej strane aj nevyspytateľný. Raz zvíťazia nad silným tímom, inokedy nestačia na priemerné mužstvo.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
04. máj 2024 14:23