StoryEditor

Veľké rošády v klube slovenského majstra

12.01.2006, 23:00
Slovenský futbalový majster Artmedia Bratislava nastúpi v jarnej časti s výrazne pozmeneným kádrom. Po úspechoch zverencov trénera Vladimíra Weissa v prestížnej Lige majstrov sa petržalský klub oslabil už o štyroch hráčov základného kádra.

Slovenský futbalový majster Artmedia Bratislava nastúpi v jarnej časti s výrazne pozmeneným kádrom. Po úspechoch zverencov trénera Vladimíra Weissa v prestížnej Lige majstrov sa petržalský klub oslabil už o štyroch hráčov základného kádra. Posledným z nich je Blažej Vaščák, o ktorého prejavil záujem taliansky prvoligový klub FBC Treviso. Dvadsaťdvaročný ofenzívny stredopoliar už včera absolvoval v drese nového zamestnávateľa zdravotnú prehliadku, po ktorej podpísal kontrakt na tri a pol roka do júna 2009. Treviso je v najvyššej talianskej súťaži po 18. kole na poslednom 20. mieste, cieľom klubu bude záchrana v súťaži.
"Je to pre mňa veľká výzva. Treviso sa síce pohybuje na spodku tabuľky, no Seria A je jedna z najkvalitnejších líg na svete. Verím, že ak sa prestup zrealizuje, aj ja prispejem k záchrane Trevisa," povedal Vaščák, ktorý doteraz obliekal aj dresy 1. FC Košice a AS Trenčín.
Ako prvý ešte v závere minulého roku opustil mužstvo slovenského šampióna kapitán Balázs Borbély, ktorý sa dohodol na polročnom hosťovaní v tíme nemeckej bundesligy 1. FC Kaiserslautern. Dvadsaťšesťročného stredopoliara krátko na to nasledoval Ján Ďurica, ktorý prestúpil do klubu Saturn Moskovská oblasť. Dvadsaťštyriročný stopér podpísal s ruským prvoligistom štvorročný kontrakt. Ďalším hráčom na odchode je Ján Kozák, ktorý je od začiatku týždňa na skúške v anglickom West Bromwich Albion. "Jano zostane v Anglicku do soboty. Potom uvidíme, ako sa k tomu postavia Angličania. Najprv sa musia dohodnúť kluby a potom sa, samozrejme, musí rozhodnúť aj sám hráč," vyjadril sa manažér klubu spoza Starého bratislavského mosta Petr Kašpar. Podľa neoficiálnych správ by prestupu Kozáka nemalo nič brániť a tak tvorca hry Artmedie s najväčšou pravdepodobnosťou zakotví v Premiership. "Pre našich chlapcov sú toto možno životné šance preraziť v zahraničí a podmienky, ktoré im ponúkajú zahraničné kluby sa, samozrejme, s našimi nedajú porovnávať," vysvetlil zmeny v kádri Kašpar.
Keďže z kádra Artmedie pre zdravotné problémy vypadli aj brankár Juraj Čobej (lieči sa po operácii hlavy) a Ondreja Debnár (čaká ho operácia kolena), klub úradujúceho majstra sa musel pozrieť po adekvátnych náhradách. Do dnešného dňa sa Petržalčania posilnili o troch hráčov širšieho reprezentačného kádra - Dušana Sninského z poľského Groclinu Grodzisk, Ľubomíra Reitera z amerického Chicaga Fire a Mariána Čišovského zo Žiliny. "Snažíme sa za každého odchádzajúceho hráča nájsť adekvátnu náhradu. Pracujeme na príchodoch ďalších hráčov, mená však zverejníme, keď budú veci dotiahnuté do konca," dodal manažér klubu. Vedenie Artmedie sa snažilo posilniť klub o Martina Petráša zo Sparty Praha a Jana Rajnocha z 1. FC Slovácko, obe možnosti však padli. V prípade Petráša zavážili neúnosné finančné požiadavky "rudých", ako aj hráčov záujem hrať v niektorej zo špičkových európskych súťaží. Financie boli rozhodujúcim faktorom aj v možnom prestupe Rajnocha, podľa českého servera idnes.cz bol slovenský klub ochotný zaplatiť za hráča len polovicu z požadovanej sumy 20 mil. Kč. Na dobrej ceste je príchod ďalšieho futbalistu z českej ligy, stopéra Zdenka Kroča zo Zlína, v hre stále zostáva aj kúpa stredopoliara Michala Kubalu z Trenčína.

Zmeny v Artmedii
Odchody
Balázs
1. FC Kaiserslautern
Ďurica Saturn Moskovská oblasť
Vaščák FBC Treviso
Kozák West Bromwich
Hellebrand skončil kariéru

Príchody
Sninský
Groclin Grodzisk
Reiter Chicago Fire
Čišovský Žilina

Káder Artmedie: Kamenár, Kollár - P. Petráš, Burák, P. Staňo, Tchuř, Vaščák, Sninský, Fodrek, Urbánek, Halenár, Hartig, R. Konečný, Reiter, Jefferson, Mikulič, F. Gomes, V. Gajdoš, Obžera

01 - Modified: 2003-02-06 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Korene ľudskej agresivity siahajú veľmi hlboko 02 - Modified: 2003-02-06 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Omyly hladovania 03 - Modified: 2003-02-06 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Nedostatok jódu znižuje IQ
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
08. máj 2024 13:25