StoryEditor

Ťažký žreb slovenských tenistov

18.06.2003, 00:00
Autor:
SITASITA

Sedem slovenských tenistov v hlavnej súťaži dvojhry na najslávnejšom tenisovom turnaji na svete Wimbledone na trávnatých dvorcoch londýnskeho All England Clubu už pozná svoj žreb v 1. kole. Trojica mužov má za súperov výlučne nasadených hráčov. Aktuálne najlepší Slovák Karol Kučera narazí na skúseného Juhoafričana Wayna Ferreiru, nasadeného ako č. 28 (vzájomná bilancia 3:2). Dominik Hrbatý si zopakuje súboj 1. kola Roland Garros (vtedy bol úspešný) proti nasadenému hráčovi č. 12, Thajčanovi Paradornovi Srichaphanovi (2:0). Talentovaný Karol Beck nastúpi proti turnajovej šestnástke Rusovi Michailovi Južnému (0:1), ktorému podľahol v tomto roku na antuke v Hamburgu.
Jediná nasadená spomedzi Slovákov a zároveň obhajkyňa vlaňajšieho štvrťfinále Daniela Hantuchová (č. 9) sa postaví v 1. kole proti 18-ročnej Francúzke a wimbledonskej debutantke Marion Bartoliovej (0:0). Ľudmila Cervanová si počká na úspešnú kvalifikantku, no náročný žreb v podobe nasadených hráčok dostali Henrieta Nagyová i Janette Husárová. Nagyová má za súperku turnajovú desiatku Rusku Anastasiu Myskinovú (0:1) a Husárová dvadsaťdvojku turnaja Francúzku Nathalie Dechyovú (0:4).
Počet Slovákov v 1. kole dvojhry môžu rozšíriť ešte ďalší šiesti tenisti, ktorí skúšajú šťastie v kvalifikácii. Ide o Michala Mertiňáka, Martinu Suchú, Ľubomíru Kurhajcovú, Evu Fislovú, Stanislavu Hrozenskú, Zuzanu Kučovú.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. máj 2024 16:02