StoryEditor

Prežívajú futbalovú eufóriu

22.03.2007, 23:00
Nikto zo Slovákov nepozná lepšie cyperský futbal, ako hráč, ktorý v ňom šesť rokov pôsobil. Jozef Kožlej hrával od roku 2000 v troch najznámejších a najúspešnejších cyperských kluboch. V Nikózii v kluboch Olympiakos a Omonia a taktiež v klube premožiteľa bratislavského Slovana v predkole Ligy majstrov z roku 1999, Anorthosise Famagusta.

Nikto zo Slovákov nepozná lepšie cyperský futbal, ako hráč, ktorý v ňom šesť rokov pôsobil. Jozef Kožlej hrával od roku 2000 v troch najznámejších a najúspešnejších cyperských kluboch. V Nikózii v kluboch Olympiakos a Omonia a taktiež v klube premožiteľa bratislavského Slovana v predkole Ligy majstrov z roku 1999, Anorthosise Famagusta. Od tejto sezóny je hráčom gréckeho klubu Larissa.

Ako dobre poznáte hráčov z cyperského národného tímu?
-- S väčšinou z nich sa poznám osobne, keďže boli mojimi spoluhráčmi v cyperských kluboch, v ktorých som hrával.

Ako by ste ohodnotil nášho najbližšieho súpera? Aká atmosféra panuje okolo reprezentačného tímu?
-- V poslednom období podáva cyperská reprezentácia celkom dobré výkony, najmä na domácej pôde. Cyprus prežíva po jesennom víťazstve nad Írskom a remíze s Nemeckom futbalovú eufóriu.

Prečo sú doma oveľa silnejší ako na ihriskách súperov?
-- Ak hrajú zápas pred vlastným publikom, pôsobia oveľa sebavedomejším dojmom. Majú divácku podporu a tá je pre nich veľmi dôležitá. Proti nášmu výberu budú chcieť potvrdiť výsledky z jesene minulého roka.

Bude pre Cyprus strata dvoch útočníkov, Michalisa Konstantinoua a Yiannisa Okkasa, citeľná?
-- Myslím si, že budú mužstvu určite chýbať, lebo sú to ich dvaja najlepší hráči. Cyperský futbal nedisponuje toľkými kvalitnými futbalistami, aby túto dvojicu mohli ľahko nahradiť.

Akým spôsobom sa náš výber môže v sobotňajšom súboji presadiť?
-- Musíme byť trpezliví, využívať príležitosti, ale najmä hrať sústredene. Bude veľmi dôležité streliť prvý gól, po ktorom súper viac otvorí hru.

Je futbal najpopulárnejším športom na Cypre?
-- Jednoznačne áno. Futbalisti najmä tých najlepších tímov sú populárnejší v očiach obyvateľstva ako na Slovensku. Na rebríčku spoločenskej popularity im patrí určite prvé miesto.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
05. máj 2024 20:26