StoryEditor

Radolského Grodzisk opäť do Európy

24.05.2005, 00:00
Autor:
TASRTASR
Slovenský futbalový tréner Dušan Radolský doviedol aj v druhej sezóne po sebe provinčný poľský klub Groclin Grodzisk do pohárovej Európy.

Slovenský futbalový tréner Dušan Radolský doviedol aj v druhej sezóne po sebe provinčný poľský klub Groclin Grodzisk do pohárovej Európy. Definitíva pre účasť v Pohári UEFA sa pre Groclin zrodila po víkendovom ligovom víťazstve 1:0 nad Górnikom Zabrze. "Priebeh zodpovedal dôležitosti tohto zápasu. Vedeli sme, že ak zvíťazíme, tak máme isté minimálne tretie miesto. Aj preto tam bolo cítiť trochu nervozity. Myslím však, že vďaka gólu v samotnom závere sme zvíťazili zaslúžene. Predsezónny cieľ sme tak splnili. Dostali sme určitú podmienku, ktorou bola účasť v Európe. Tri kolá pred koncom sa nám to už podarilo, takže môžeme hovoriť o úspechu," skonštatoval Radolský.
Jeho zverenci strácajú na vedúci tím poľskej ligy Wislu Krakov sedem bodov a pred treťou Legiou Varšava majú sedem bodov k dobru. "Dúfam, že to nejako už ustrážime. Stačí nám jedno víťazstvo, alebo ak Legia aspoň raz prehrá. V takom prípade budeme vicemajstri Poľska. Pre mňa je dôležité to, že sme postúpili do Európy a sme aj v semifinále Poľského pohára," uviedol 54-ročný Radolský. Vedenie Groclinu však zatiaľ neponúklo bývalému koučovi slovenských olympionikov predĺženie zmluvy po dvojročnej spolupráci, a tak o Radolského služby prejavili zatiaľ neoficiálny záujem viaceré kluby vrátane MFK Ružomberok. "V lete mi končí zmluva a čo bude ďalej, to uvidíme. Nejaké ponuky sa už objavili. Zatiaľ sa tým nechcem zaoberať, ešte máme zápasy, takže počkám do ligovej prestávky," reagoval Radolský, ktorý získal v minulej sezóne titul pre najlepšieho zahraničného trénera v Poľsku. Groclin pod jeho vedením vlani skončil na štvrtom mieste. Grodzisk potom v Pohári UEFA vyradil Herthu Berlín a Manchester City a skončil až v treťom kole po prehre s Girondins Bordeaux.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
28. apríl 2024 15:27