11.07.2005, 00:00

BASKETBAL. Slovenskí reprezentanti do 20 rokov prehrali vo svojom treťom vystúpení v kvalifikácii o postup do A-divízie ME v bulharskej Varne s Fínskom po predĺžení 80:86. V riadnom hracom čase sa skončil zápas 76:76. Mladí Slováci majú na svojom konte jedno víťazstvo a dve prehry. (TASR)
BEH DO VRCHU. Slovenský reprezentant v behu na lyžiach Martin Bajčičák obsadil na 10. majstrovstvách Európy v behu do vrchu pod najvyšším rakúskym štítom Grossglockner šiestu priečku. Slovenské družstvo v zložení Bajčičák, Ivan Bátory, Marcel Matanin a Miroslav Vanko skončilo ôsmom mieste. (TASR)
FUTBAL. V kvalifikačnom zápase o postup do druhej ligy vyhral HFC Humenné nad Tatranom Liptovský Mikuláš 2:1 po predĺžení a zabezpečil si tak postup. Hralo sa na neutrálnej pôde v Spišskej Novej Vsi. (TASR) u Futbalisti FC Artmedia Bratislava sa prvýkrát v histórii klubu stali víťazmi Superpohára. Trofej vybojovali v piatok na ihrisku NTC Senec, keď nad Duklou Banská Bystrica vyhrali 3:1 (1:1). (TASR) u Nemecký klub 1. FC Norimberg zvíťazil v prípravnom zápase nad účastníkom nižšej regionálnej súťaže TSV Babenhausen vysoko 5:0. K hladkému víťazstvu zverencov trénera Wolfganga Wolfa prispeli presným zásahom aj dvaja slovenskí legionári Samuel Slovák a Marek Mintál. (TASR)
HÁDZANÁ. Slovenskí reprezentanti do 19 rokov obsadili na premiérovom vydaní otvorených majstrovstiev Európy v Göteborgu siedmu priečku. V ich poslednom stretnutí o konečné umiestenie zvíťazili v sobotu nad Fínskom 32:23 a splatili im tak prehru zo základnej skupiny (18:20). (TASR)
MOTORIZMUS. Slovenský jazdec Jozef Béreš ml. na Subaru Impreza sa stal víťazom Rely Snina -- Vranov, štvrtého podujatia seriálu majstrovstiev Slovenska automobilov. (TASR)
TENIS. Turnaj ATP v Gstaade (421-tis. eur), finále: Gaudio (2-Arg.) -- Wawrinka (Švajč.) 6:4, 6:4. (TASR) u Turnaj ATP v Bastade (323-tis. eur), finále: Nadal (1-Šp.) -- Berdych (ČR) 2:6, 6:2, 6:4. (TASR)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
03. máj 2024 03:46