StoryEditor

Filip Šebo: Sme v lepšej forme ako Česi, preto chceme vyhrať

06.09.2006, 00:00

Čo bude hlavným faktorom zápasu, aby sme dokázali uspieť?
- Najdôležitejšie bude, aby sme hrali svoju hru, ktorá nám vyhovuje. Netreba sa pozerať na Čechov, treba hrať to, čo vieme, nič viac a nič menej. Ja si myslím, že keď sa nám to podarí, tak máme veľkú šancu uspieť. Momentálne sme v lepšej forme ako Česi.

Takže reálne máme na to, aby sme vyhrali?
- Určite. Česi majú síce silné meno, ale bude sa s nimi dať hrať. Dá sa povedať, že to bude derby, každý sa na tento zápas teší. Budeme maximálne vyhecovaní.

České mužstvo prešlo obmenou lídrov mužstva. Môže nový kapitán Tomáš Rosický adekvátne nahradiť Pavla Nedvěda?
- Ťažko povedať. Ja sa snažím sústrediť len sám na seba a na náš kolektív. Potom nám žiadne mužstvo alebo hráč nemôžu robiť problémy.

V Glasgowe máte aj českého spoluhráča Libora Sionka, s ktorým sa stretnete aj na Tehelnom poli. Už ste spolu komunikovali o zápase?
- Volal som s ním v sobotu. Bavili sme sa v čisto kamarátskej rovine. Tam je to jasné. My chceme vyhrať, oni chcú vyhrať. Takže to bude kto z koho.

Kto bude pod väčším tlakom?
- Ťažko to odhadnúť. Oni majú svoje problémy, my máme zase svoje. Obe mužstvá sa tešia na zápas a chcú urobiť všetko pre to, aby uspeli.

V dvoch reprezentačných dueloch ste nastúpili proti slabším mužstvám. Ako vidíte vašu šancu presadiť sa proti Česku?
- Bol by som rád, keby sa mi podarilo skórovať. Proti Cypru som nehral celý zápas, tak azda som si odložil nejaký gól aj na Čechov. Najlepšie bude, ak by bol víťazný.

Róbert Vittek sa sám rozhodne, či bude hrať. Bude to veľká strata ak nenastúpi?
- Určite by nám pomohol na ihrisku. Robo patrí medzi stabilných hráčov základnej zostavy. Všetci sme zvedaví, ako sa rozhodne. V každom prípade aj bez neho musíme zabrať. My sme Slovensko a Slovensko má dvadsať výborných hráčov, takže aj bez neho musíme zvíťaziť.

S ktorým hráčom si najlepšie rozumiete na ihrisku?
- Mne je úplne jedno, s kým hrám. Chcem podať vždy čo najlepší výkon, pretože hrám pre národný tím.

Máte skvelú reprezentačnú formu. Myslíte si, že vám pomôže presadiť sa do základnej zostavy Glasgowu Rangers?
- To uvidíme. Rangers je trochu iný kaliber. Urobím všetko, aby som sa prebojoval do základnej jedenástky. Veď preto som tam prestúpil.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. máj 2024 21:32