StoryEditor

Anaheim krok od ďalšej senzácie

02.05.2003, 00:00

Zámorská hokejová NHL mala v utorok a stredu na programe štyri zápasy 2. kola bojov o Stanleyho pohár. Vo Východnej konferencii sa črtá ďalšie obrovské prekvapenie. Mužstvo Anaheimu totiž v štvrtom semifinálovom stretnutí využilo výhodu domáceho prostredia a vďaka jedinému gólu Mika Leclerca zvýšilo stav série s Dallasom na 3:1. "Káčeri" z Anaheimu sú tak iba jediné víťazstvo od vyradenia víťaza základnej časti Východnej konferencie a po vyradení Detroitu v 1. kole by si pripísali na svoje konto ďalší cenný skalp. V bránke Anaheimu sa opäť vyznamenal Kanaďan Giguere, ktorý kryl 28 striel a pripísal si svoj prvý shutout v play-off.
V semifinálovej sérii, ktorá z hľadiska uvoľnenia ďalších hráčov na MS vo Fínsku najviac zaujíma slovenských fanúšikov, sa Ottawa po víťazstve vo Philadelphii (3:2 pp) ujala vedenia 2:1 na zápasy. Bližšie k účasti na svetovom šampionáte má tak center Flyers Michal Handzuš, ktorý si v stretnutí pripísal iba jednu strelu na bránku. Naopak, vyrovnávajúcim gólom na 2:2 sa v 22. sekunde tretej časti blysol v presilovke Marián Hossa, ktorý sa asistenciou podieľal aj na góle Alfredssona na 1:1. Zdeno Chára počas 25 minút na ľade trikrát ohrozil brankára domácich a asistoval pri Hossovom úspechu. "Súper ako Philadelphia nedáva veľa príležitostí na to, aby sme obrátili zápas, nám sa to podarilo dvakrát," povedal Hossa, ktorého mužstvo prehrávalo v zápase 0:1 a 1:2. Bodové štatistiky si zlepšil aj ďalší slovenský útočník Marián Gáborík, ktorý vyrovnával v stretnutí proti Vancouveru svojím šiestym gólom v play-off na 2:2. Minnesote však jeho presný zásah nestačil, podľahla svojmu súperovi 2:3 a v sérii prehráva 1:2.
VÝSLEDKY
Východná konferencia, semifinále: Philadelphia -- Ottawa 2:3 pp (za hostí Marián Hossa1+1, Chára 0+1), stav série: 1:2, Tampa Bay -- New Jersey 1:3, stav série 1:3.
Západná konferencia, semifinále: Minnesota -- Vancouver 2:3 (za domácich Gáborík 1+0), stav série: 1:2, Anaheim -- Dallas 1:0, stav série 3:1.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
07. máj 2024 21:12